Mainokset

PaistiVasikanpaisti tonnikalakastikkeella ( Vitello tonnato) resepti

Mainokset

PaistiVasikanpaisti tonnikalakastikkeella ( Vitello tonnato) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Vitello tonnato
  4. 6 annosta
  5. 1 kg vasikanpaistia
  6. 1 kpl porkkanaa
  7. 1 kpl sipulia
  8. 2 kpl lehtiselleriä
  9. 2 kpl laakerinlehteä
  10. 1 tl neilikkaa (kokonaisia)
  11. 7½ dl kuivaa valkoviiniä
  12. 1½ tl suolaa
  13. ½ kpl sitruunaa
  14. Kastike
  15. 150 g tonnikalaa öljyssä
  16. 3 kpl anjovista (+ 1 tl lientä)
  17. 1 kpl munaa
  18. ½ dl kapriksia
  19. 1½ rkl sitruunamehua
  20. ½ tl mustapippuria
  21. 1 dl oliiviöljyä
  22. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  23. Leikkaa kuorittu porkkana paloiksi, sipuli lohkoiksi ja lehtiselleri
  24. pätkiksi. Nosta liha sopivan kokoiseen kattilaan. Lisää joukkoon
  25. kasvikset, laakerinlehdet ja neilikat. Kaada päälle valkoviini. Jos
  26. viini ei peitä lihaa, jatka vedellä. Anna lihan maustua jääkaapissa
  27. seuraavaan päivään.
  28. Nosta kattila levylle. Lisää suola ja sitruunaviipaleet. Keitä liha
  29. kypsäksi eli anna kypsyä poreilevassa mausteliemessä noin tunnin
  30. verran. Nosta kattila sivuun ja anna lihan jäähtyä liemessään.
  31. Valuta tonnikala ja kumoa se monitoimikoneen kulhoon. Lisää mukaan
  32. anjovikset ja tilkka niiden maustelientä, muna, kaprikset, sitruunamehu
  33. ja mustapippuri. Anna koneen käydä ja lisää öljy ohuena nauhana.
  34. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista tonnikalakastiketta
  35. tarvittaessa tilkalla lihan keitinlientä.
  36. Leikkaa vasikanpaistiliha ohuiksi viipaleiksi ja kaada
  37. tonnikalakastiketta päälle. Koristele halutessasi kapriksilla.
  38. Tarjoa vasikanpaistin ja tonnikalakastikkeen lisänä
  39. tomaatti-munakoisovuokaa.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

vesimeloni

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit