Mainokset

Parsatäytteinen voileipäkakku resepti

Mainokset

Parsatäytteinen voileipäkakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Parsataytteinen voileipakakku
  4. 20 viipaletta
  5. Pohja
  6. 250 g tummaa vuokaleipää
  7. 50 g saksanpähkinöitä
  8. 30 g voita
  9. Täyte
  10. 500 g parsaa (valkoinen)
  11. 2 kpl valkosipulinkynttä
  12. 1 tl suolaa
  13. 300 g fetajuustoa (rasvaa 18 %)
  14. 200 g tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  15. 150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  16. ½ tl suolaa
  17. ½ tl mustapippuria
  18. 2 dl kuohukermaa
  19. 8 kpl liivatelehteä
  20. 2 rkl sitruunamehua
  21. Koristeluun
  22. 75 g parsaa (nuppuja)
  23. 50 g kurkkua (suikaloituna)
  24. ½ dl pinjansiemeniä
  25. 30 g vihanneskrassia
  26. Leikkaa leipä ja pähkinät reiluiksi paloiksi. Jauha ne
  27. tehosekoittimessa hienoksi. Lisää pehmeä voi.
  28. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai suorakulmaiseen
  29. reilunkokoiseen irtopohjakakkuvuokaan. Nosta pohja jääkaappiin
  30. tekeytymään.
  31. Kuori parsat ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne paloiksi. Kypsennä
  32. paloja suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia tai kunnes ne
  33. ovat täysin kypsiä. Valuta keitinvesi pois ja anna parsojen jäähtyä
  34. hetki.
  35. Soseuta parsat ja fetajuusto sileäksi seokseksi. Lisää seokseen
  36. tuorejuusto ja ranskankerma sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  37. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nosta se kylmään odottamaan hetkeksi.
  38. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  39. Kuumenna sitruunamehu ja lisää puristetut ja kuivatut liivatelehdet
  40. yksitellen joukkoon. Nosta liemi pois liedeltä. Anna sen jäähtyä hetki.
  41. Sekoita parsaseokseen varovasti hivenen jäähtynyt liivateseos useassa
  42. erässä.
  43. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
  44. Kaada täyte kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Vuoraa pinta kelmulla ja anna
  45. kakun seistä vähintään pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  46. Nosta kakku pois vuoasta ja asettele se tarjoiluvadille. Koristele
  47. keitetyillä parsanipuilla, kurkkusuikaleilla, pinjansiemenillä ja
  48. yrtinoksilla.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

letut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit