Pastasalaatti Välimeren pastasalaatti resepti
Mainokset
Pastasalaatti Välimeren pastasalaatti resepti
Aineosat
Ohjeet
- 15 min
- Passiivinen 1 t
- Välimeren pastasalaatti
- 4 annosta
- 5 dl pastaa
- 200 g fetajuustoa (rasvaa 25 %)
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl keltaista paprikaa
- 1 dl kivettömiä oliiveja (mustia)
- 1 kpl punasipulia (viipaleina)
- Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl tuoretta oreganoa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Keitä pasta al denteksi ja valuta siivilässä tai käytä tähteeksi
- jäänyttä pastaa noin litran verran.
- Sekoita öljy ja viinietikka keskenään. Mausta oreganolla, suolalla ja
- pippurilla. Sekoita kastike vielä vähän lämpimän pastan joukkoon, niin
- maut imeytyvät tehokkaammin.
- Murra fetajuusto palasiksi ja sekoita se paprikakuutioiden ja oliivien
- kanssa pastapohjaan.
- Anna Välimeren pastasalaatin maustua viileässä ennen tarjoilua.
- Tarjoa Välimeren pasta sellaisenaan tai vihreältä salaattipetiltä
- hyvän leivän kera. Pastan keittämisessä tärkeimmät muistettavat asiat
- ovat riittävän iso kattila ja runsas vesi. Tällä pyritään varmistamaan
- se, että kun lisäät kiehuvaan veteen pastan ja suolan, veden lämpötila
- ei tipahda alle + 80 asteen. Tämä on oleellista jos et halua liisteriä.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
