Mainokset

Patee Heinäsorsapatee resepti

Mainokset

Patee Heinäsorsapatee resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 20 min
  2. Passiivinen 1 pv 1 t
  3. Heinäsorsapatee
  4. 12 annosta
  5. 480 g heinäsorsan rintaa
  6. 2 tl suolaa
  7. 2 tl mausteseosta (pateemausteseos)
  8. 1 kpl sipulia
  9. 2 kpl appelsiinia
  10. 1½ rkl appelsiinitäysmehua
  11. 1½ rkl sitruslikööriä
  12. 1 dl lihalientä
  13. 1 rkl katajanmarjoja
  14. 1 tl tuoretta salviaa
  15. 1 kpl valkosipulinkynttä
  16. 300 g silavaa
  17. 200 g sianlihaa
  18. 100 g broilerinmaksaa
  19. 50 g keittokinkkua
  20. 40 g pinjansiemeniä
  21. 400 g pekonia
  22. Koristeeksi
  23. 10 kpl laakerinlehteä
  24. Kuutioi kaksi sorsanrintaa ja hiero niihin suolaa ja pateemaustetta
  25. (katso ohje reseptiarkistosta). Pane kuutiot muovipussiin ja
  26. jääkaappiin maustumaan yön yli.
  27. Ruskista kaksi sorsanrintaa voissa ja jäähdytä ne. Silppua sipuli ja
  28. kuullota sitä muutama minuutti miedolla lämmöllä.
  29. Pese appelsiinit huolellisesti ja kuori ne perunankuorimisveitsellä.
  30. Leikkaa kuoret suikaleiksi. Pane kuorisuikaleet, sipulisilppu,
  31. appelsiinimehu, likööri, lihaliemi, katajanmarjat, salvia ja puristettu
  32. valkosipulinkynsi kattilaan. Keitä lientä, kunnes se paksunee ja
  33. siivilöi liemi ruskistettujen rintapalojen päälle. Anna jäähtyä.
  34. Jauha rintakuutiot lihamyllyllä. Leikkaa 150 grammaa silavaa ja
  35. sianliha kuutioiksi ja jauha ne lintumurekkeen kanssa kertaalleen.
  36. Leikkaa loput 150 grammaa silavaa pieniksi kuutioiksi. Kuivaa
  37. broilerinmaksat ja kuutioi ne sekä keittokinkku. Hienonna
  38. pinjansiemenet morttelissa. Sekoita ainekset murekkeeseen ja kaada
  39. mukaan liemi, jossa rintapalat ovat maustuneet. Sekoita huolellisesti.
  40. Kuumenna paistinpannu ja paista voissa pieni pala mureketta. Maista
  41. koepala ja lisää suolaa tarvittaessa.
  42. Asettele laakerinlehdet 24-senttisen pateevuoan pohjalle ja vuoraa se
  43. ohuilla silava- tai pekoniviipaleilla niin, että viipaleet roikkuvat
  44. reunojen yli. Kaada puolet murekkeesta vuokaan ja aseta rintapalat
  45. murekkeen päälle. Kaada loput murekkeesta rintapalojen päälle ja
  46. painele mureke tiiviisti vuokaan. Taita lopuksi silavaviipaleet
  47. murekkeen päälle. Työnnä lihalämpötilamittari keskelle
  48. heinäsorsapateeta.
  49. Kuumenna uuni 125-asteeseen ja kiehauta litra vettä. Aseta pateevuoka
  50. korkealaitaiseen vuokaan ja nosta vuoat uunin ritilälle. Kaada
  51. varovasti kiehuvaa vettä isompaan vuokaan reunoja myöden. Kypsennä
  52. vesihauteessa kunnes lämpömittari näyttää 6870 astetta.
  53. Jäähdytä heinäsorsapatee hyvin ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia
  54. viipaleita. Tarjoa heinäsorsapatee raikkaan vihreän salaatin kera.
  55. Ruokajuomaksi sopii olut, kivennäisvesi tai keskitäyteläinen
  56. punaviini, esim. espanjalainen Vina Albali Gran Reserva.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit