Mainokset

Patonki Ohrapatongit resepti

Mainokset

Patonki Ohrapatongit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 1 t 10 min
  3. Palsternakka-papupata
  4. 8 kpl
  5. 3 dl ohrajauhoja
  6. 1 kpl kuivahiivapussia
  7. 4 dl vettä
  8. 1½ tl suolaa
  9. 1 rkl siirappia
  10. 6 dl vehnäjauhoja
  11. ½ dl ruokaöljyä
  12. Sekoita kuivahiiva ohrajauhoihin. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi
  13. vesi (42° C), suola ja siirappi. Vatkaa tasaiseksi. Alusta joukkoon
  14. vehnäjauhot ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota
  15. lämpimässä paikassa peitettynä noin puoli tuntia.
  16. Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja leivo niistä kapeita, pitkiä
  17. tankoja. Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille, leikkaa niihin
  18. veitsellä vinot viillot ja anna kohota liinalla peitettyinä. Sivele
  19. ohrapatongit kylmällä vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla
  20. noin 10 minuuttia.
  21. Älä peitä paistettuja ohrapatonkeja liinalla, niin ne säilyvät
  22. rapeapintaisina. Jos et valmista leipiä juuri ennen tarjoilua, voit
  23. rapeuttaa ne uudelleen uunissa: Sivele patongit kevyesti vedellä, pane
  24. ne kylmään uuniin ja lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Kuva galleriasta

kakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit