Mainokset

Patonki Ruispatongit resepti

Mainokset

Patonki Ruispatongit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Ruispatongit
  4. 3 kpl
  5. 5 dl vettä
  6. 1½ tl suolaa
  7. 1½ rkl sokeria
  8. 1 kpl kuivahiivapussia
  9. 4 dl ruisjauhoja
  10. 6 dl vehnäjauhoja
  11. ½ dl ruokaöljyä
  12. Pinnalle
  13. 1 rkl seesaminsiemeniä
  14. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja
  15. ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot pikkuhiljaa ja
  16. alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa noin puoli tuntia.
  17. Jaa kohonnut taikina kolmeen tai neljään palaan. Kauli osat
  18. suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Rullaa levyt hieman vinottain ja
  19. kohota.
  20. Voitele ruispatongit vedellä ja leikkaa päälle viillot. Ripottele
  21. päälle seesaminsiemeniä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  22. Voit sivellä taikinalevyn ennen rullausta esimerkiksi valkosipulilla
  23. tai yrteillä maustetulla voilla. Kokeile myös erilaisia juustoja
  24. ruispatongeissa.

Kuva galleriasta

keitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit