Mainokset

Patonki Spelttipatongit resepti

Mainokset

Patonki Spelttipatongit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 10 t
  3. Spelttipatongit
  4. 20 kpl
  5. 7½ dl vettä
  6. 2 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  7. 35 g hiivaa
  8. 4 tl suolaa
  9. ½ dl rypsiöljyä
  10. 10 dl spelttijauhoja
  11. 10 dl vehnäjauhoja
  12. Aloita leivän valmistus edellisenä iltana. Mittaa suureen kulhoon kylmä
  13. vesi ja jogurtti. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja öljy. Lisää
  14. jauhot vähitellen. Alusta kimmoisa taikina.
  15. Peitä kulho kannella tai muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 8
  16. tunniksi.
  17. Nosta aamulla kulho huoneenlämpöön ja anna taikinan lämmetä tunnin
  18. ajan. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja ripottele taikinan pintaan
  19. reilusti jauhoja. Paina taikina suurella, terävällä veitsellä kahtia.
  20. Painele kumpikin taikinapuolikas kymmeneen pitkulaiseen palaan.
  21. Nostele palat leivinpaperoiduille uunipelleille ja peitä liinoilla.
  22. Anna spelttipatonkien kohota noin 40 minuuttia. Kuumenna tällä välin
  23. uuni 250 asteeseen.
  24. Paista yhtä pellillistä kerrallaan noin 15 minuuttia, kunnes
  25. spelttipatongit ovat saaneet rapean pinnan.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit