Mainokset

Patonki Valkosipuli-, yrtti- tai oliivipatongit resepti

Mainokset

Patonki Valkosipuli-, yrtti- tai oliivipatongit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 55 min
  3. Valkosipuli-, yrtti- tai oliivipatongit
  4. 3 kpl
  5. 4 dl vettä
  6. 25 g hiivaa
  7. ½ dl ruokaöljyä
  8. 1½ rkl hunajaa
  9. 2 tl suolaa
  10. 10 dl vehnäjauhoja
  11. Täyte
  12. 150 g voita
  13. 3 kpl valkosipulinkynttä
  14. 100 g basilikaa
  15. 100 g persiljaa
  16. 2 dl oliiveja (mustia, silputtuna)
  17. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja
  18. lisää öljy, hunaja ja suola. Lisää vehnäjauhot vähitellen, samalla
  19. sekoittaen. Alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Peitä kulho
  20. liinalla ja jätä taikina kohoamaan kaksinkertaiseksi.
  21. Sekoita pehmeään voihin hienonnetut valkosipulinkynnet, silputut yrtit
  22. tai oliivit. Jaa kohonnut taikina jauhotetulla tai öljytyllä
  23. leivinpöydällä kolmeen osaan. Kauli osa kerrallaan noin puolen sentin
  24. paksuiseksi levyksi ja levitä sille kolmasosa maustevoista.
  25. Kääri levy rullalle kulmasta alkaen niin, että patonki tulee keskeltä
  26. hieman paksummaksi. Tee kaikki patongit näin ja nosta ne pellille
  27. leivinpaperin päälle. Voit pakastaa patongit tässä vaiheessa. Nosta
  28. patongit pakastimeen kohottamatta. Irrota myöhemmin jäiset patongit
  29. alustastaan ja pussita ne.
  30. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee patonkeihin saksilla tai terävällä
  31. veitsellä viillot ja sivele leipien pinnat vedellä. Paista leipiä noin
  32. 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Tarjoa
  33. valkosipuli-, yrtti- tai oliivipatongit lämpiminä.
  34. Kun paistat pakastettuja patonkeja, nosta leivät sulamaan pellille
  35. leivinpaperin päälle ja aseta pelti 50 asteiseen uuniin. Tee noin 10
  36. minuutin kuluttua patonkien pintaan viillot ja sivele niiden pinta
  37. vedellä. Jätä pelti uuniin ja käännä lämpö 225 asteeseen. Paista
  38. patongit kypsiksi ja kullankeltaisiksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit