Mainokset

Pauletten katkarapu-maapähkinäpata resepti

Mainokset

Pauletten katkarapu-maapähkinäpata resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Pauletten katkarapu-maapahkinapata
  3. 8 annosta
  4. 500 g jättikatkaravunpyrstöjä
  5. Tomaatti-sipulitahna
  6. 500 g kuorittuja tomaatteja (halkaistuna)
  7. 3 kpl punasipulia (silputtuna)
  8. 2 kpl valkosipulinkynttä (paloiteltuna)
  9. 2 kpl tuoretta chiliä (halkaistuna)
  10. ¼ dl tomaattipyreetä
  11. ¼ dl vettä
  12. Pataan
  13. 1 dl palmuöljyä (punaista)
  14. Maapähkinätahna
  15. 250 g maapähkinöitä (paahdettuna)
  16. 1 dl vettä
  17. ½ tl suolaa
  18. ½ tl mustapippuria
  19. 1 kpl kalaliemikuutioita
  20. Pataan
  21. 2 kpl tuoretta chiliä
  22. 1 kpl punasipulia (hienonnettuna)
  23. Asettele tehosekoittimeen tomaatit, punasipulit, valkosipulit, chilit
  24. ja tomaattipyree. Lisää tilkka vettä ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  25. Kaada seos pataan, jossa on palmuöljy. Anna seoksen muhia hiljalleen
  26. noin 15 minuuttia.
  27. Kaada tehosekoittimeen maapähkinät ja vesi ja sekoita tahnaksi. Lisää
  28. seos sekä mausteet ja liemikuutio pataan ja anna seoksen kiehahtaa.
  29. Lisää ravut ja anna kastikkeen muhia kannen alla 5 minuuttia.
  30. Lisää lopuksi kokonaiset chilit ja hienonnettu sipuli. Tarjoa keitetyn
  31. riisin ja limettilohkojen kera.
  32. Beninissä kaikilla asukkailla on oma versionsa tästä
  33. maapähkinäpadasta. Pauletten erikoisuutena oli lisätä pataan viime
  34. hetkellä punasipulia, joka syödessä sai aikaan mukavan riks-räks äänen
  35. suussa.
  36. Katkarapujen sijaan voi pataan laittaa myös valmiiksi kypsennettyä
  37. lihaa, kuten kananpoikaa, kalkkunaa tai kalaa.
  38. Punaista palmuöljyä käytetään Afrikassa paljon. Sitä myydään Suomessa
  39. etnisissä kaupoissa.

Kuva galleriasta

grillaus

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit