Mainokset

Pehmeät pullaneliöt resepti

Mainokset

Pehmeät pullaneliöt resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. 20 palaa
  4. 3 dl kevytmaitoa
  5. 25 g hiivaa
  6. ½ tl suolaa
  7. 1 dl sokeria
  8. 2 tl kardemummaa
  9. 1 kpl munaa
  10. 8 dl vehnäjauhoja
  11. 100 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  12. Voiteluun
  13. 1 kpl munaa
  14. Päälle
  15. 1 dl mantelilastuja
  16. 1 dl raesokeria
  17. Pinnalle
  18. 1 dl vadelmahilloa
  19. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
  20. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna.
  21. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista ( n. 4 dl). Vatkaa vellimäistä
  22. seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
  23. Lisää jauhot alustaen, jätä noin 1 dl ja lisää se vasta rasvan
  24. lisäyksen jälkeen.
  25. Alusta taikinaan pehmeä, huoneenlämpöinen rasva.
  26. Lisää loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi ja käsistä irtoavaksi.
  27. Taikinan tulee olla kuitenkin pehmeää.
  28. Kaada taikina välittömästi kohottamatta pellille leivinpaperin päälle
  29. ja taputtele se jauhotetuin käsin noin 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi.
  30. Voit myös kaulia taikinan jauhoja apuna käyttäen leivinpöydällä ja
  31. nostaa sitten pellille leivinpaperin päälle sekä taputella tasaiseksi.
  32. Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
  33. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  34. Painele pullalevy viivoittimella tai taikinapyörällä n. 6 x 6 cm:n
  35. neliöiksi.
  36. Paina sormella kunkin neliön keskelle syvennys pohjaan asti. Voitele
  37. levy munalla.
  38. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
  39. Lusikoi hillo muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan saksilla aukko.
  40. Pursota syvennyksiin noin puoli teelusikallista hilloa.
  41. Paista pulla uunin alaritilätasolla 1215 minuuttia.
  42. Jos pakastat osan pullasta, tee se heti, kun leivonnainen on
  43. jäähtynyt.
  44. Lämmitä maito liedellä kattilassa kädenlämpöiseksi (+ 37 astetta) tai
  45. lämmitä maito mikroaaltouunissa: 3 dl jääkaappikylmää maitoa lämpenee
  46. noin minuutissa täydellä teholla (mikron teho 600 w).
  47. Nosta leivinliinalla ja muovilla peitetty pullapelti kohoamaan
  48. astiapesualtaan päälle, jossa on lämmintä vettä. Voit kohottaa näin
  49. kaikki hiivataikinaleivonnaiset, niin kohoaminen nopeutuu.
  50. Helppo variointi samasta ohjeesta: Pinnalle täyte: 1 dl sulatettua
  51. rasvaa, 1½ dl fariinisokeria, 3 dl kaurahiutaleita, 12 pussia (á 50
  52. g) mantelisuikaleita, 2 tl kanelia, 2 tl vaniljasokeria, 1 rasia
  53. sokeroituja punaisia kirsikoita neljään osaan leikattuna. Sekoita
  54. rasvan joukkoon kaikki täytteen ainekset ja levitä seos voidellun
  55. pullataikinalevyn päälle.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit