Mainokset

Pelmenit resepti

Mainokset

Pelmenit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 30 min
  2. Pelmenit
  3. 70 kpl
  4. Taikina
  5. 1 dl rasvatonta maitoa
  6. 2 kpl keltuaista
  7. ½ tl suolaa
  8. 5 dl vehnäjauhoja
  9. Täyte
  10. 500 g lampaan jauhelihaa
  11. 2 kpl sipulia
  12. 1 dl vettä
  13. ½ tl suolaa
  14. ¼ tl mustapippuria
  15. Sekoita taikinan maito, keltuaiset ja suola. Sekoita jauhoja mukaan
  16. vähitellen, kunnes taikina on tasainen ja kiinteä. Anna taikinan
  17. rauhoittua hetki.
  18. Hienonna sipulit ja sekoita ne mausteiden kanssa jauhelihan joukkoon.
  19. Lisää kylmää vettä sen verran, että täyte notkistuu.
  20. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta
  21. pyöreällä muotilla pieniä, noin 5 senttisiä kakkuja. Voitele niiden
  22. reunat vedellä ja pane jokaisen keskelle reilu teelusikallinen
  23. täytettä. Taita puolikuuksi sulkien reunat tiiviisti kiinni. Taivuta
  24. kärjet yhteen ja nosta viileään.
  25. Kiehauta vesi (2-3 litraa) ja mausta suolalla. Kypsennä pelmenejä
  26. kattilan pohjan peittävä kerros kerrallaan. Keitä pintaa nousevia
  27. taikinanyyttejä 1015 minuuttia. Nosta pelmenit pois reikäkauhalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit