Mainokset

Perunalimppu (Kartoffelbrød) resepti

Mainokset

Perunalimppu (Kartoffelbrød) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 3 t 15 min
  3. Perunalimppu, Kartoffelbrød
  4. 2 kpl
  5. 4 dl piimää
  6. 25 g hiivaa
  7. 3 kpl keitettyä perunaa (soseutettuna)
  8. ½ dl siirappia
  9. ½ dl voita (sulatettuna)
  10. 2 tl kuminaa
  11. 2 tl suolaa
  12. 5 dl ruisjauhoja
  13. 5 dl vehnäjauhoja
  14. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva piimään. Lisää perunasose
  15. (2 dl), siirappi, voisula, kumina ja suola. Lisää ruisjauhot sekä
  16. vehnäjauhoja vähitellen. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä kulho ja anna
  17. taikinan kohota lämpimässä noin 1½ tuntia.
  18. Voitele kaksi leipävuokaa (noin 25x12 cm). Jaa taikina kahtia ja leivo
  19. leivät vuokiin. Peitä vuoat liinalla ja anna kohota tunnin verran.
  20. Voitele leipien pinta vedellä ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45
  21. minuuttia.

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit