Mainokset

Perunapiirakat Vatruskat resepti

Mainokset

Perunapiirakat Vatruskat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 30 min
  2. Passiivinen 40 min
  3. Vatruskat
  4. 25 kpl
  5. Perunataikina
  6. 1 kg perunaa (jauhoisia)
  7. 25 g voita
  8. 1 tl suolaa
  9. 1 dl vehnäjauhoja
  10. 1 kpl munaa
  11. Riisitäyte
  12. 8 dl vettä
  13. 1 tl suolaa
  14. 3 dl puuroriisiä
  15. 50 g voita
  16. Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Varo ylikypsentämistä, jotta
  17. kuoriminen ei vaikeudu.
  18. Valmista riisitäyte perunoiden kypsyessä. Kiehauta vesi. Sekoita
  19. joukkoon suola ja riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15
  20. minuuttia. Sekoita joukkoon voi. Jäähdytä kannella peitettynä.
  21. Kuori perunat kuumina ja soseuta ne perunasurvimella tasaiseksi.
  22. Jäähdytä.
  23. Sekoita voi, suola, vehnäjauhot ja muna käsin jäähtyneeseen taikinaan.
  24. Vaivaa taikina tasaiseksi, kiinteäksi massaksi.
  25. Leivo taikina hyvin jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi ja jaa se
  26. 25 palaan. Taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi
  27. levyiksi (Ø n. 10 cm).
  28. Nosta kuoren päälle lusikallinen riisitäytettä. Taita taikinan reuna
  29. täytteen päälle pasteijan tapaan puolikuun muotoiseksi vatruskaksi.
  30. Tasoita piirakan reuna leikkaamalla ylimääräinen taikina pois pienen
  31. lautasen reunalla.
  32. Siirrä vatruskat leivinpaperoidulle pellille. Paista 250-asteisessa
  33. uunissa noin 15 minuuttia.
  34. Voitele vatruskat voisulalla.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit