Mainokset

Pienet porkkanaleivät resepti

Mainokset

Pienet porkkanaleivät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 2 t 15 min
  3. Pehmeä parsakaalikeitto
  4. 9 kpl
  5. 5 dl vettä
  6. 25 g hiivaa
  7. 1 kpl porkkanaa (raasteena)
  8. 2½ tl suolaa
  9. 15 dl hiivaleipäjauhoja
  10. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hienoksi raastettu porkkana
  11. ja suola sekä vehnäjauhot vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen.
  12. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi ja peitä taikinakulho
  13. liinalla. Anna taikinan kohota tunnin ajan.
  14. Jaa kohonnut taikina yhdeksään osaan, pyöritä osat leiviksi ja nosta
  15. pellille leivinpaperin päälle. Ripottele leiville jauhoja ja peitä
  16. liinalla. Anna leipien kohota vielä 45 minuuttia. Kuumenna uuni 275
  17. asteeseen.
  18. Paista leipiä kuumassa uunissa ensin 5 minuuttia ja laske lämpö sitten
  19. 175 asteeseen. Paista leipiä vielä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat
  20. kauniin ruskeita ja kuulostavat ontoilta, kun niitä kopauttaa pohjaan.
  21. Nämä leivät ovat valmiina pieniä, halkaisijaltaan 1012 cm. Ne sopivat
  22. hyvin alkupalakeiton tarjoilumaljoiksi. Leikkaa leivistä lakki pois ja
  23. koverra sisustaa varovasti. Voit nostaa lakin ja leivän sisustan
  24. tarjolle kunkin syöjän lautaselle.
  25. Jos haluat leipoa leivät suuremmiksi, esimerkiksi tarjoillessasi
  26. leivistä gulassia pääruokana, kannattaa taikina jakaa vain kuuteen
  27. osaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit