Mainokset

Pienet sitruuna-marenkileivokset resepti

Mainokset

Pienet sitruuna-marenkileivokset resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Pienet sitruuna-marenkileivokset
  3. 35 kpl
  4. 2 rkl sitruunankuoriraastetta
  5. 5 rkl sitruunamehua
  6. 2 dl sokeria
  7. 50 g voita
  8. 3 kpl keltuaista
  9. 2½ dl vettä
  10. 4 rkl maissitärkkelystä
  11. Taikina
  12. 4½ dl vehnäjauhoja
  13. 1½ dl sokeria
  14. 1½ tl vaniljasokeria
  15. 1½ tl leivinjauhetta
  16. 200 g voita
  17. Marenki
  18. 3½ dl sokeria
  19. 3 kpl valkuaista
  20. 1 tl sitruunamehua
  21. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan huoneenlämpöinen
  22. paloiteltu voi. Pyöräytä taikinasta pallo ja painele se tasaiseksi
  23. kerrokseksi kahden leivinpaperin väliin. Kauli levy ohueksi uunipellin
  24. muotoiseksi levyksi leivinpapereiden välissä. Poista päällimmäinen
  25. paperi ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes pinta saa
  26. hiukan väriä. Anna jäähtyä.
  27. Valmista sitruunatäyte. Pane kaikki sitruunakiisselin ainekset
  28. teflonkattilaan ja kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes kiisseli
  29. saostuu. Älä keitä, muuten seos juoksettuu. Nosta sivuun. Mikäli sekaan
  30. oli eksynyt valkuaista, voit siivilöidä kiisselin. Valele sitruunaseos
  31. jäähtyneen leivoslevyn pinnalle. Nosta viileään.
  32. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi vesihauteessa
  33. ja lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan seosta vatkaten, kunnes vaahto on
  34. tanakkaa. Leikkaa sitruunalevy 35 pieneen, suorakaiteen muotoiseen
  35. palaan. Pane marenkiseos pursotinpussiin tai nostele kahta pientä
  36. lusikkaa apuna käyttäen leivosten pinnalle marenkinokareita.
  37. Pane levy uunivuoassa grillivastusten alle 23 minuutiksi, kunnes
  38. marenkipinta on saanut kauniin paahtuneen värin.
  39. Jäähdytä ja nosta tarjolle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit