Mainokset

PiirakatPinaattipiiraat ( Spanokopitta) resepti

Mainokset

PiirakatPinaattipiiraat ( Spanokopitta) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Pinaattipiiraat Spanokopitta
  4. 20 kpl
  5. 450 g pinaattia (pakaste)
  6. 2 kpl sipulia (silputtuna)
  7. 400 g fetajuustoa (rasvaa 25 %)
  8. 6 rkl persiljaa (silputtuna)
  9. 6 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
  10. 1 tl minttua
  11. 1 tl suolaa
  12. ½ tl mustapippuria
  13. Lisäksi
  14. 450 g filotaikinaa (pakaste)
  15. 1½ dl oliiviöljyä
  16. Kumoa pinaatit ja sipulit pinnoitetulle pannulle. Paista seosta välillä
  17. käännellen, kunnes neste on haihtunut. Seoksen tulee olla
  18. mahdollisimman kuivaa. Kaada pinaattitäyte kulhoon ja sekoita joukkoon
  19. murenneltu fetajuusto sekä loput täytteen aineet.
  20. Leikkaa filotaikinasta koko taikinalevyn pituinen, leveydeltään noin 10
  21. sentin suikale. Pidä loppu taikina peitettynä, jotta se ei kuivu.
  22. Aseta suikale pituussuuntaan itsestäsi poispäin. Sivele suikale
  23. oliiviöljyllä ja nosta taikinasuikaleen alapäähän reilu
  24. ruokalusikallinen täytettä. Käännä suikaleen oikea alakulma täytteen
  25. päälle kolmioksi. (Teet kolmion, jonka sivujen pituus on 10 cm ja
  26. pitkän sivun pituus on 14 cm. Kolmion ylemmän sivun alta jatkuu
  27. taikinasuikale itsestäsi poispäin.)
  28. Käännä kolmio yläsivuaan pitkin eteenpäin ympäri. Käännä kolmio nyt
  29. pitkää sivuaan pitkin oikealle ympäri. Käännä kolmio jälleen yläsivuaan
  30. pitkin eteenpäin ympäri. Käännä kolmio sitten pitkää sivuaan pitkin
  31. vasemmalle. Jatka, kunnes koko taikinasuikale on kieputettu kolmion
  32. ympärille. Taittele piiraat tiiviisti, jotta täyte ei karkaa
  33. paistettaessa. Jos filotaikina on kuivaa ja repeilee, taittele kolmion
  34. päälle vielä toinen kokonainen tai puolikas taikinasuikale.
  35. Voitele lopuksi kolmion pinta öljyllä ja siirrä piiras pellille
  36. leivinpaperin päälle. Tee kaikki piiraat näin.
  37. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista pinaattipiiraita 1015 minuuttia,
  38. kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita. Tarjoa pinaattipiiraat
  39. lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.
  40. Löydät filopakkauksesta mallipiirroksen piiraiden taittelua
  41. selkiyttämään.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit