Mainokset

Piirakka Nokkos-ahvenpiiras resepti

Mainokset

Piirakka Nokkos-ahvenpiiras resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 50 min
  3. Nokkos-ahvenpiiras
  4. 8 palaa
  5. 300 g voitaikinaa
  6. Täyte
  7. 250 g ahvenia
  8. 1 rkl sitruunamehua
  9. ¼ tl suolaa
  10. 2½ dl nokkosta (ryöpättynä, silputtuna)
  11. 200 g purjoa
  12. 1 rkl rypsiöljyä
  13. 2 dl ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  14. 200 g fetajuustoa (rasvaa 18 %) (murusteltuna)
  15. 3 kpl munaa
  16. 50 g tuoretta tilliä (silputtuna)
  17. 1 tl minttua
  18. 1 tl suolaa
  19. ¼ tl mustapippuria
  20. Paloittele ahvenfileet suupaloiksi ja kumoa kulhoon. Lisää sitruunamehu
  21. ja suola. Nosta kalapalat jääkaappiin maustumaan.
  22. Ryöppää nokkoset, eli keitä nokkosia muutaman minuutin ajan ja
  23. puristele vesi pois lävikössä. Silppua nokkoset. Halkaise, huuhtele ja
  24. silppua purjo.
  25. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota purjot pehmeiksi. Kumoa joukkoon
  26. nokkossilppu ja paista, kunnes neste on haihtunut.
  27. Nosta pannu sivuun ja sekoita nokkosseokseen loput täytteen aineet.
  28. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  29. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele lehtitaikina vuoan
  30. pohjalle ja reunoille. Kumoa täyte piiraspohjalle ja tasoita.
  31. Paista nokkos-ahvenpiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 50
  32. minuuttia.
  33. Voit halutessasi asetella osan kalapaloista piirastäytteen päälle.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit