Piirakka Omenapai resepti
Mainokset
Piirakka Omenapai resepti
Aineosat
Ohjeet
- 1 t
- Passiivinen 1 t 10 min
- Omenapai
- 10 palaa
- Taikina
- 300 g vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 200 g sokeria
- 4 kpl keltuaista
- Täyte
- 1 kg omenaa (hapokas)
- 2 dl fariinisokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 dl appelsiinitäysmehua
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl kanelia
- Voiteluun
- 1 kpl valkuaista
- Mittaa jauhot, huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon. Nypi seos
- murumaiseksi. Lisää keltuaiset ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä
- taikina muovipussiin ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi.
- Sekoita kattilassa fariinisokeri ja vehnäjauhot. Lisää omenat,
- appelsiini- ja sitruunamehu sekä kaneli. Sekoita ja kuumenna miedolla
- lämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Kääntele muutaman minuutin ajan ja
- siirrä kattila sivuun.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota Ø 24 cm
- piirasvuoka tai irtopohjavuoka.
- Jaa pohjataikina kahteen osaan, toinen osa saa olla hiukan suurempi.
- Säästä nokare taikinaa koristeluun.
- Kauli pienempi taikinapala piirakkavuoan pohjaa hiukan suuremmaksi
- levyksi. Nosta levy vuokaan ja painele paikoilleen.
- Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Kauli loput taikinasta levyksi ja
- nosta omenoiden päälle. Työntele ylimääräiset taikinareunat veitsen
- avulla vuoan reunojen sisäpuolelle. Vedä taikinan pintaan
- koristeviiltoja ja tee muutamia taikinakoristeita. Voitele lopuksi
- pinta valkuaisella.
- Paista omenapaita noin 1 t 10 min.
- Nauti huoneenlämpöistä omenapaita vaniljakastikkeen kanssa.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
