Mainokset

Piirakka Omenapai resepti

Mainokset

Piirakka Omenapai resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 1 t 10 min
  3. Omenapai
  4. 10 palaa
  5. Taikina
  6. 300 g vehnäjauhoja
  7. 200 g voita
  8. 200 g sokeria
  9. 4 kpl keltuaista
  10. Täyte
  11. 1 kg omenaa (hapokas)
  12. 2 dl fariinisokeria
  13. ¾ dl vehnäjauhoja
  14. 1 dl appelsiinitäysmehua
  15. 1 rkl sitruunamehua
  16. 1 tl kanelia
  17. Voiteluun
  18. 1 kpl valkuaista
  19. Mittaa jauhot, huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon. Nypi seos
  20. murumaiseksi. Lisää keltuaiset ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä
  21. taikina muovipussiin ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  22. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi.
  23. Sekoita kattilassa fariinisokeri ja vehnäjauhot. Lisää omenat,
  24. appelsiini- ja sitruunamehu sekä kaneli. Sekoita ja kuumenna miedolla
  25. lämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Kääntele muutaman minuutin ajan ja
  26. siirrä kattila sivuun.
  27. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota Ø 24 cm
  28. piirasvuoka tai irtopohjavuoka.
  29. Jaa pohjataikina kahteen osaan, toinen osa saa olla hiukan suurempi.
  30. Säästä nokare taikinaa koristeluun.
  31. Kauli pienempi taikinapala piirakkavuoan pohjaa hiukan suuremmaksi
  32. levyksi. Nosta levy vuokaan ja painele paikoilleen.
  33. Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Kauli loput taikinasta levyksi ja
  34. nosta omenoiden päälle. Työntele ylimääräiset taikinareunat veitsen
  35. avulla vuoan reunojen sisäpuolelle. Vedä taikinan pintaan
  36. koristeviiltoja ja tee muutamia taikinakoristeita. Voitele lopuksi
  37. pinta valkuaisella.
  38. Paista omenapaita noin 1 t 10 min.
  39. Nauti huoneenlämpöistä omenapaita vaniljakastikkeen kanssa.

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit