Mainokset

Piirakka Sitruuna-marenkipiiras resepti

Mainokset

Piirakka Sitruuna-marenkipiiras resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 1 t 15 min
  3. Sitruuna-marenkipiiras
  4. 8 annosta
  5. Pohja
  6. 3½ dl vehnäjauhoja
  7. ¼ tl suolaa
  8. 1 dl tomusokeria
  9. 100 g voita
  10. 1 kpl munaa
  11. Täyte
  12. 4 kpl munaa
  13. 2 kpl keltuaista
  14. 3 dl sokeria
  15. 2 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  16. 2 kpl sitruunaa
  17. Marenki
  18. 2 kpl valkuaista
  19. 1¼ dl sokeria
  20. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja tomusokeri. Paloittele pehmeä
  21. voi kuutioiksi ja nypi ainekset sormenpäillä tasaiseksi murumaiseksi
  22. seokseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää voi-jauhoseokseen.
  23. Sekoita taikina tasaiseksi. Kun taikina on kiinteää, muotoile
  24. taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja anna levähtää jääkaapissa noin
  25. 30 minuuttia.
  26. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli taikina pyöreäksi Ø 2426 cm
  27. levyksi. Painele taikina hyvin vuoan pohjalle ja reunoille. Aseta
  28. taikinan päälle pala leivinpaperia ja kaada päälle riisi tai herneet
  29. niin, että paperi ja paino pitävät taikinan siististi vuoan pohjalla ja
  30. reunoilla. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja nosta
  31. paperi ja paino pois. Alenna uunin lämpötila 160-asteeseen.
  32. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri sekaisin keskenään. Lisää
  33. ranskankerma, sitruunoiden raastettu kuori ja mehu. Kaada täyte
  34. piirakkapohjalle ja paista 3540 minuuttia.
  35. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria ja jatka
  36. vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteä ja kiiltävää. Lusikoi marenki
  37. kypsän piirakan päälle kauniiksi huipuiksi ja paista vielä 68
  38. minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes marenkihuiput saavat kauniin
  39. kullanruskean värin. Jäähdytä sitruuna-marenkipiiras ja tarjoile.
  40. Voit käyttää myös valmista pakastemurotaikinaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit