Mainokset

PikkuleipäNeilikkaiset muropikkuleivät ( Kourambiedes) resepti

Mainokset

PikkuleipäNeilikkaiset muropikkuleivät ( Kourambiedes) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 20 min
  3. Neilikkaiset muropikkuleivät Kourambiedes
  4. 60 kpl
  5. 250 g suolatonta voita
  6. 2 kpl keltuaista
  7. 2 rkl konjakkia
  8. 6 dl vehnäjauhoja
  9. 1½ dl mantelijauhetta
  10. 1 dl tomusokeria
  11. 2 tl vaniljasokeria
  12. ¾ tl leivinjauhetta
  13. Pinnalle
  14. 10 rkl neilikkaa (60 kpl)
  15. 2 dl tomusokeria
  16. Vuoraa kaksi tai kolme peltiä leivinpaperilla ja kuumenna uuni 175
  17. asteeseen.
  18. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, lisää keltuaiset ja konjakki.
  19. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voin joukkoon. Puristele
  20. taikina tasaiseksi, kumoa se kulhosta ja työntele sitä pitkin pöydän
  21. pintaa viitisen minuuttia. Taikina muuttuu hieman silkkisemmäksi ja
  22. paremmin koossa pysyväksi.
  23. Ota taikinasta pingispalloa pienempiä paloja ja pyöritä ne kämmenissäsi
  24. tiiviiksi palloiksi. Jos haluat tasaisen kauniita pikkuleipiä, purista
  25. taikinapaloja tiukasti pyöritellessäsi. Jos uunissa syntyvät pienet
  26. halkeamat eivät haittaa, ole suurpiirteisempi.
  27. Nosta pallot pellille leivinpaperin päälle, jätä muutaman sentin välit.
  28. Paina jokaisen muropikkuleivän huipulle neilikka.
  29. Paista yhtä pellillistä kerrallaan noin 10 minuuttia, kunnes
  30. neilikkaiset pikkuleivät ovat saaneet hiukan väriä. Tarkista kypsyys
  31. myös pohjasta.
  32. Pyörittele valmiit muropikkuleivät kauttaaltaan tomusokerissa ja
  33. säilytä ne tiiviissä rasiassa.

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit