Pikkusuolainen Tuulihattuset juusto-kinkkutäytteellä resepti
Mainokset
Pikkusuolainen Tuulihattuset juusto-kinkkutäytteellä resepti
Aineosat
Ohjeet
- 45 min
- Passiivinen 40 min
- Tuulihattuset juusto-kinkkutäytteellä
- 30 kpl
- Taikina
- 2 dl vettä
- 75 g voita
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 kpl munaa
- Täyte
- 250 g maitorahkaa
- 150 g sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (muruna)
- 100 g saunapalvikinkkua (hienonnettuna)
- 1 dl ruohosipulia (hienonnettuna)
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl suolaa
- Aloita tuulihattujen valmistus kiehauttamalla vesi ja voi kattilassa.
- Lisää kaikki jauhot kerralla kattilaan ja vatkaa puuhaarukalla
- voimakkaasti, kunnes sileä ja kiiltävä seos irtoaa kattilan reunoista.
- Anna taikinan hieman jäähtyä. Lisää sitten munat yksitellen
- sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten.
- Pursota tai lusikoi taikinasta leivinpaperoidulle pellille pieniä, Ø
- noin 2 sentin nokareita. Paista 225 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes
- tuulihatut ovat kauniisti ruskistuneet. Älä avaa uuninluukkua
- tuulihattujen kohotessa eli ensimmäisen vartin aikana.
- Valmista juusto-kinkkutäyte yhdistämällä ainekset keskenään. Anna
- täytteen tekeytyä jääkaapissa tunnin verran. Halkaise jäähtyneet
- tuulihatut ja täytä.
- Voit pakastaa täyttämättömät tuulihatut. Jos täytettä jää, käytä sitä
- leivänpäällysteenä.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
- hernekeitto haudutuskattilassa
- etanoitten tekeminen pannussa
- hämäläinen maalaisjuusto
- philadelphia juusto tahnat
Kuva galleriasta
