Mainokset

Piparileivokset Piparkakku-aprikoosileivokset resepti

Mainokset

Piparileivokset Piparkakku-aprikoosileivokset resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Piparkakku-aprikoosileivokset
  4. 20 kpl
  5. Leivospohjat
  6. 500 g piparkakkutaikinaa (pakaste)
  7. Täyte
  8. 200 g kuivattua aprikoosia
  9. 3 dl vettä
  10. 3 dl kuohukermaa
  11. 250 g maitorahkaa
  12. 100 g valkosuklaata
  13. 2 tl vaniljasokeria
  14. Pinnalle
  15. 250 g sokerimassaa (valkoista)
  16. Lisäksi
  17. 20 leivosvuokaa (Bruno)
  18. värillisiä sokerigeelejä (Dr.Oetker)
  19. koristerakeita
  20. Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina
  21. paksuhkoksi (noin 3 mm) levyksi. Ota taikinasta piparkakkumuotilla 20
  22. piparkakkua (Ø noin 10 cm). Käännä metallinen 12 kappaleen muffinipelti
  23. ylösalaisin. Asettele piparkakut paperivuoilla vuorattujen
  24. muffinipellin kohoumien päälle niin, että paistuessaan ne jäävät kupin
  25. muotoon.
  26. Paista leivospohjat kahdessa erässä 200-asteisen uunin keskitasolla
  27. noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin. Nosta leivospohjat pelliltä ja
  28. irrota niistä paperivuoat.
  29. Kaada aprikoosit kattilaan ja lisää vesi. Keitä aprikooseja 2030
  30. minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Jäähdytä. Soseuta aprikoosit.
  31. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja aprikoosisose (noin 2 dl). Rouhi
  32. valkosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen. Mausta
  33. vaniljasokerilla.
  34. Täytä leivokset reunaan saakka ja tasoita pinta. Nosta leivokset
  35. kylmään.
  36. Kauli sokerimassa levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkukuvioita (Ø
  37. noin 6 cm). Koristele kuviot koristerakeilla. Käytä koristeiden
  38. kiinnitykseen sokerikuorrutetta tai koristelugeeliä. Nostele kuviot
  39. piparkakku-aprikoosileivosten päälle.
  40. Tarjoa piparkakku-aprikoosileivokset jälkiruokana tai kahvipöydässä.
  41. Täytä leivoksia menekin mukaan, jos haluat että pohjat pysyvät rapeina.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit