Mainokset

Piparitalo Piparkakkumökki resepti

Mainokset

Piparitalo Piparkakkumökki resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 2 t 30 min
  2. Piparkakkutalo, piparkakkumökki, valmis
  3. 1 kpl
  4. 1 kg piparkakkutaikinaa (pakaste)
  5. Tomusokerikuorrutus
  6. 2 dl tomusokeria
  7. 1 kpl valkuaista
  8. Koristeluun
  9. 1 dl makeisia
  10. 1 dl pähkinä-hedelmäsekoitusta
  11. ½ dl tomusokeria
  12. Kokoamiseen
  13. 2 dl sokeria
  14. Piirrä talon kaavat leivinpaperille. Tarvitset 2 päätyä, 2 sivuseinää
  15. ja 2 kattopalaa. Kauli taikina noin 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Aseta
  16. kaava levylle ja leikkaa terävällä veitsellä reunoja pitkin. Tee
  17. ikkunat ja halutessasi myös ovet ja savupiipun osat. Ota
  18. piparkakkumuoteilla kuvioita koristeluun, esim. pieniä sydämiä, kuusia,
  19. ukkoja ja akkoja. Tee myös pohjalevy talolle. Paista 225-asteisen uunin
  20. keskiosassa noin 8 minuuttia. Anna osien jäähtyä hyvin ennen
  21. koristelua.
  22. Koristele osat ennen talon kokoamista. Valmista tomusokerista ja
  23. valkuaisesta kuorrutusseos, joka on sopivan notkeaa, jotta se tulee
  24. hyvin pursotinpussin pienisuisesta tyllasta. Tee valkoista kuorrutusta
  25. tai halutessasi karamellivärillä värjättyä. Koristele talon osat
  26. haluamallasi tavalla.
  27. Voit liimata kuorrutusseoksella koristeita, koska
  28. valkuais-tomusokeriseos kuivuu nopeasti. Siivilöi päälle vielä
  29. tomusokeria, jotta saat lumisen tunnelman. Kun kaikki osat on valmiiksi
  30. koristeltuja ja tomusokeri-valkuaisseos on jähmettynyt, kokoa talo
  31. alustalleen.
  32. Sulata sokeri kuivalla pannulla paahtuneen ruskeaksi ja
  33. siirappimaiseksi. Sekoittele välillä. Ota pannu levyltä, ettei sokeri
  34. pala. Kasta talon osat nopeasti sokeriin ja liimaa seinät pystyyn ja
  35. katto- ja muut osat paikoilleen. Jos sokeri jäähtyy, kuumenna se
  36. uudelleen ja lisää sokeria tarvittaessa. Nosta piparkakkumökki
  37. tarjoilualustalle ja viimeistele mökin reunat vielä pähkinöillä ja
  38. karkeilla.
  39. Jos leivot piparkakkutaikinan itse, valmista se edellisenä päivänä,
  40. niin sitä on helpompi käsitellä.
  41. Mittaa viivoittimella piparkakkutalon kaavat siten, että ne sopivat
  42. yhteen.
  43. Jos tomusokeri-valkuaisvaahdosta tulee liian löysää, lisää tomusokeria
  44. niin, että saat seoksesta sopivan paksuista. Jos seoksesta tulee liian
  45. paksua, lisää vähitellen valkuaista, teelusikallinen kerrallaan.
  46. Ole varovainen paahdetun sokerin kanssa, ettet polta sormiasi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit