Mainokset

Pita Pitaleivät resepti

Mainokset

Pita Pitaleivät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Pitaleivät
  4. 5 annosta
  5. 4 dl vettä
  6. 25 g hiivaa
  7. 2 rkl hunajaa
  8. 1 tl suolaa
  9. 300 g durumvehnäjauhoja
  10. 200 g vehnäjauhoja
  11. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja
  12. durumvehnäjauhot. Lisää tavallisia vehnäjauhoja vähitellen, samalla
  13. vaivaten taikinaa voimakkaasti. Kun taikina on kimmoista, eikä tartu
  14. enää sormiin, lopeta jauhojen lisääminen. Mitä pehmeämmäksi pystyt
  15. taikinan jättämään, sen kuohkeampia ovat myös kypsät leivät. Anna
  16. taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  17. Kauli piirakkapulikalla vajaan sentin paksuisia ja halkaisijaltaan noin
  18. 15 cm:n kokoisia leipiä. Jotta leivät pullahtavat uunissa palloiksi, on
  19. tärkeää, ettei leipiä kaulita liian ohuiksi, varsinkaan reunoilta.
  20. Kohota pitaleipiä liinan alla.
  21. Paista 230-asteisessa kiertoilmauunissa 1 pelti kerrallaan, varo
  22. paistamasta liian kypsäksi. Ota pitaleivät uunista, kun niihin on
  23. ilmestynyt muutama ruskea pilkku.
  24. Pitaleivät kohoavat uunissa palloiksi, jolloin ne pystyy syödessä
  25. repimään auki ja halutessa täyttämään.
  26. Yleensä leivistä kuitenkin revitään paloja, joita käytetään pieninä
  27. äyskäreinä, eli ruoka viedään suuhun leivän avulla, muita
  28. ruokailu-välineitä ei aterialla käytetä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit