Mainokset

Pizza Fenkoli-valkosipuli-chilipizzat resepti

Mainokset

Pizza Fenkoli-valkosipuli-chilipizzat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 30 min
  3. Fenkoli-valkosipuli-chilipizzat
  4. 8 kpl
  5. Taikina
  6. 2½ dl vettä
  7. 15 g hiivaa
  8. 1 rkl rypsiöljyä
  9. 1 rkl hunajaa
  10. 1½ tl suolaa
  11. 2 dl grahamjauhoja
  12. 5 dl vehnäjauhoja
  13. Täyte
  14. 300 g fenkolia
  15. 2 kpl sipulia
  16. 2 rkl rypsiöljyä
  17. Valkosipulitahna
  18. 20 kpl valkosipulinkynttä
  19. 2 kpl tuoretta chiliä
  20. 1 dl rypsiöljyä
  21. 1 tl suolaa
  22. ½ tl mustapippuria
  23. Pinnalle
  24. 400 g mozzarellajuustoa (viipaloituna)
  25. 200 g fetajuustoa (rasvaa 18 %)
  26. 1½ dl auringonkukansiemeniä
  27. 2 dl tuoretta basilikaa (silputtuna)
  28. Tee pizzan pohjataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää
  29. öljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen. Vaivaa
  30. taikina huolellisesti, peitä se liinalla ja jätä lämpimään paikkaan
  31. kohoamaan kaksinkertaiseksi, noin 40 minuutiksi.
  32. Kuumenna tällä välin uuni 250 asteeseen. Leikkaa puhtaat fenkolit
  33. suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuori tahnaan tulevat
  34. valkosipulinkynnet. Halkaise chilit ja poista siemenet.
  35. Nosta kaikki kasvikset uunipellille omiksi ryhmikseen. Valuta
  36. kasviksille öljyä ja kääntele, jotta öljy leviää tasaisesti. Paahda
  37. kasviksia uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä.
  38. Mittaa paahtuneet valkosipulinkynnet ja chilit sekä öljy, suola ja
  39. mustapippuri kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittajalla tasaiseksi.
  40. Seos saa maistua tuliselta.
  41. Jaa pizzataikina kahdeksaan osaan, pyöritä osat palloiksi ja kauli
  42. ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat uunipelleille leivinpaperin päälle.
  43. Sivele jokaiselle pohjalle valkosipulitahnaa ja nostele päälle
  44. mozzarellaviipaleita ja murennettua fetajuustoa. Mausta paahdetut
  45. fenkolit ja sipulit suolalla ja pippurilla ja asettele viipaleita
  46. pizzojen pinnalle. Ripottele päälle vielä auringonkukansiemeniä.
  47. Kypsennä fenkoli-valkosipuli-chilipizzoja 250-asteisen uunin alaosassa
  48. noin 15 minuuttia, kunnes juusto kuplii.
  49. Ripottele fenkoli-valkosipuli-chilipizzojen pintaan tuoretta basilikaa
  50. ja nauti heti.
  51. Ohenna mahdollinen ylimääräinen valkosipulitahna juoksevaksi
  52. öljytilkan avulla. Tarjoa tätä tulista kastiketta pizzojen seurana.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit