Mainokset

Porkkanaiset sämpylät resepti

Mainokset

Porkkanaiset sämpylät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Mk porkkanaiset.sampylat
  4. 30 kpl
  5. Taikina
  6. 4 kpl porkkanaa (raasteena)
  7. 2½ dl vettä
  8. 25 g hiivaa
  9. 1 tl suolaa
  10. 2 rkl siirappia
  11. 1 dl kaurahiutaleita
  12. 8 dl sämpyläjauhoja
  13. ½ dl rypsiöljyä
  14. Voiteluun
  15. 1 kpl munaa
  16. Koristeeksi
  17. 2 dl lehtipersiljaa
  18. Ohjeesta valmistuu 30 minisämpylää.
  19. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi.
  20. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää
  21. porkkanaraaste, suola, siirappi tai hunaja sekä kaurahiutaleet. Alusta
  22. taikinaan jauhot sekä lopuksi rypsiöljy. Taikina saa alustettuna olla
  23. napakan tuntuista.
  24. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa, lämpimässä
  25. paikassa hyvin peitettynä.
  26. Jaa taikina 30 palaan. Pyörittele kukin palanen ensin palloksi ja
  27. muotoile edelleen porkkanan soikeaksi, toisesta päästään paksummaksi.
  28. Pane porkkanaiset pellille ja anna kohota lämpimässä paikassa
  29. peitettyinä 15 minuuttia.
  30. Voitele leivonnaiset munalla ja paista 225-asteisessa uunissa
  31. keskitasossa 1215 minuuttia.
  32. Koristele porkkanaiset juuri ennen tarjoilua tekemällä hammastikulla
  33. sentin syvyinen reikä porkkanaisen paksumpaan päähän. Upota reikään
  34. syötävien yrttien oksia ja asettele porkkanaiset kauniisti tarjolle.

Kuva galleriasta

letut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit