Mainokset

Porto pudim flan Portviini-paahtovanukas resepti

Mainokset

Porto pudim flan Portviini-paahtovanukas resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 1 t 10 min
  3. Portviini-paahtovanukas
  4. 6 annosta
  5. 2 dl kuohukermaa
  6. 2 dl täysmaitoa
  7. ¼ kpl sitruunaa (kuoriviipaleita)
  8. 2 kpl munaa
  9. 2 kpl keltuaista
  10. 1½ dl sokeria
  11. ¼ dl portviiniä
  12. Sokeriliemi
  13. 1 dl sokeria
  14. 2 rkl vettä
  15. Ota esille 6 uuninkestävää annosvuokaa (vetoisuus 1½ dl).
  16. Mittaa paksupohjaiseen teräskattilaan sokeriliemen ainekset. Keitä,
  17. kunnes seos on kauniin kullanruskeaa (58 min).
  18. Jaa seos vuokiin tasan. Kääntele vuokia, niin että sokeriseos peittää
  19. koko pohjan. Toimi ripeästi, sillä sokeriliemi jämähtää nopeasti.
  20. Mittaa kerma ja maito pinnoitettuun kattilaan. Lisää joukkoon
  21. sitruunankuoret. Kiehauta, siirrä sivuun ja anna maustua puolisen
  22. tuntia.
  23. Poista sitruunankuoret kattilasta keittiöpihdeillä. Kuumenna
  24. kerma-maitoseos uudelleen kiehuvaksi.
  25. Sekoita munat, keltuaiset ja sokeri keskenään kulhossa. Kaada kuuma
  26. kerma-maitoseos joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta
  27. portviinillä. Jaa seos vuokiin tasan.
  28. Nosta annosvuoat syvään uunivuokaan ja kaada isoon vuokaan kuumaa vettä
  29. (annosvuokien puoliväliin). Kypsennä portviini-paahtovanukkaita
  30. vesihauteessa 175 asteessa noin 40 min.
  31. Jäähdytä ja kumoa portviini-paahtovanukkaat tarjolle. Tarjoa
  32. paahtovanukkaiden kera portviiniä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit