Mainokset

Potkat Karitsanpotkat resepti

Mainokset

Potkat Karitsanpotkat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 4 t
  3. Karitsanpotkat
  4. 6 annosta
  5. 900 g naudanpotkaa (tai karitsan)
  6. 200 g juuriselleriä
  7. 4 kpl sipulia
  8. 4 kpl valkosipulinkynttä
  9. 2 rkl voita
  10. 5 dl punaviiniä
  11. 3 rkl mustaherukkahyytelöä
  12. 3 dl vettä
  13. 3 rkl lihafondia (tai vasikan)
  14. 3 kpl laakerinlehteä
  15. 2 tl timjamia
  16. 1½ tl suolaa
  17. ½ tl mustapippuria
  18. Ota potkat huoneenlämpöön tunti ennen ruoanvalmistusta.
  19. Kuori ja paloittele selleri ja sipulit.
  20. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista potkat parissa erässä. Siirrä
  21. potkat tilavaan pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada neste
  22. pataan.
  23. Lisää pataan kasvikset, viini, hyytelö, vesi, fondi ja mausteet. Liemi
  24. saa peittää potkat kauttaaltaan. Hauduta karitsanpotkia kannen alla
  25. 125-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.
  26. Kun karitsanpotkat ovat mureita, ota ne pois liemestä. Siivilöi noin 5
  27. dl lientä toiseen kattilaan. Kuumenna ja saosta kastike halutessasi
  28. tummalla suurusteella. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa.
  29. Lisänä maistuu juuressose ja puolukka-punasipulihyytelö.
  30. Siivilöi loppu haudutusliemi, jäähdytä ja pakasta 2 dl annoksina
  31. kastikepohjaksi.

Kuva galleriasta

tee

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit