Pulla Korvapuustit kahdella täytteellä resepti
Mainokset
Pulla Korvapuustit kahdella täytteellä resepti
Aineosat
Ohjeet
- 40 min
- Passiivinen 1 t 30 min
- Korvapuustit kahdella täytteellä
- 45 kpl
- Taikina
- 5 dl kevytmaitoa
- 50 g hiivaa
- 1½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 kpl munaa
- 13 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- Perinteinen täyte
- ½ dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl kanelia
- Valkosuklaa-puolukkatäyte
- ½ dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 1½ dl puolukoita
- 75 g valkosuklaata (rouhittuna)
- Voiteluun
- 1 kpl munaa
- Pinnalle
- 1½ dl raesokeria
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri,
- kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita
- tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi rasva.
- Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa leivinliinan alla, kunnes se on kohonnut
- kaksinkertaiseksi (3040 min). Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, ja
- kauli palat ½ cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
- Levitä täytteet taikinalevyjen päälle. Kierrä taikinalevyt rulliksi ja
- leikkaa rullat vinottain paloiksi.
- Paina palat kapeimmasta kohdasta litteiksi, jotta pullan leikkauspinnat
- tulevat esiin.
- Nosta korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota
- leivinliinan alla.
- Voitele korvapuustit munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Halutessasi vain perinteisiä korvapuusteja, voit tehdä kaksinkertaisen
- annoksen perinteistä täytettä.
- Valmistat kätevästi kierrepullia leikkaamalla taikinarullasta
- viipaleita ja paistamalla pullat vuoissa.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
Kuva galleriasta
