Mainokset

Pulla Luciapullat (lussekatter) resepti

Mainokset

Pulla Luciapullat (lussekatter) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 1 t 10 min
  3. Lucia-pullat, joulupullat, sahramipullat, lussekatter
  4. 40 kpl
  5. Taikina
  6. 200 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  7. ½ g sahramia
  8. 5 dl kevytmaitoa
  9. 50 g hiivaa
  10. 1 dl sokeria
  11. ½ tl suolaa
  12. 1 kpl munaa
  13. 17 dl vehnäjauhoja
  14. Voiteluun
  15. 1 kpl munaa
  16. Koristeluun
  17. 1 dl rusinoita
  18. Sulata rasva mikroaaltouunissa, lisää sahrami ja maito joukkoon.
  19. Kuumenna tarvittaessa lisää, niin että neste on kädenlämpöistä (noin 37
  20. °C).
  21. Murenna hiiva joukkoon. Lisää myös sokeri, suola ja muna sekä puolet
  22. jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa,
  23. kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  24. Kohota taikinaa leivinliinan alla 3040 minuuttia, kunnes taikina on
  25. kaksinkertaisen kokoinen.
  26. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja nujerra hyvin. Jaa taikina
  27. kahteen osaan ja molemmat osat edelleen 20 palaan. Muotoile palat
  28. sormenpaksuisiksi tangoiksi (noin 20 cm) ja rullaa tangon päät eri
  29. suuntiin kierteelle. Kohota luciapullia pellillä liinan alla.
  30. Voitele luciapullat munalla ja koristele rusinoilla. Paista 225
  31. asteessa 810 minuuttia.
  32. Liota rusinoita hetki vedessä. Tällöin rusinat eivät pala niin
  33. helposti uunissa.

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit