Mainokset

Pulla Marsipaanipullat resepti

Mainokset

Pulla Marsipaanipullat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t 25 min
  3. Marsipaanipullat
  4. 30 kpl
  5. Taikina
  6. 125 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  7. 2½ vehnäjauhoja
  8. 30 g hiivaa
  9. 1 dl sokeria
  10. 1 tl suolaa
  11. 1 kpl munaa
  12. ½ rkl kardemummaa
  13. 8 dl vehnäjauhoja
  14. Täyte
  15. 250 g marsipaania
  16. Voiteluun
  17. 1 kpl munaa
  18. Koristeluun
  19. 1 dl mantelilastuja
  20. ½ dl tomusokeria
  21. Pane marsipaani pakastimeen kylmenemään.
  22. Valmista taikina. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Kuumenna maito
  23. kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, sokeri ja suola maitoon. Lisää mukaan
  24. muna, kardemumma ja osa jauhoista, sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  25. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja viimeiseksi jäähtynyt voisula.
  26. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho
  27. leivinliinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa,
  28. lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Raasta tällä välin pakastimessa
  29. hieman kovettunut marsipaani.
  30. Jaa kohonnut taikina kahteen palaan. Kauli palat jauhotetulla
  31. leivinalustalla suorakaiteen muotoisiksi, ohuiksi levyiksi. Levitä
  32. marsipaaniraaste levyille ja kääri levyt napakoiksi rulliksi.
  33. Leikkaa molemmat rullat 15 yhtä suureen viipaleeseen ja nosta ne
  34. leikkuupinta ylöspäin paperisiin pullavuokiin. Nosta vuoat pellille ja
  35. peitä leivinliinalla. Anna kohota noin 20 minuuttia.
  36. Voitele marsipaanipullat munalla ja ripottele päälle runsaasti
  37. mantelilastuja. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
  38. Viimeistele jäähtyneet marsipaanipullat tomusokerilla.
  39. Saat taikinarullasta parhaiten yhtä suuret viipaleet, kun jaat rullan
  40. ensin kolmeen yhtä suureen osaan ja ne tasaisesti viiteen osaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit