Pulla Perinteiset tähtipullat resepti
Mainokset
Pulla Perinteiset tähtipullat resepti
Aineosat
Ohjeet
- 45 min
- Passiivinen 1 t 15 min
- Perinteiset tähtipullat
- 35 kpl
- Pullataikina
- 50 g hiivaa
- 5 dl kevytmaitoa
- 2 kpl munaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 2 tl suolaa
- 15 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
- Tähtitaikina
- 100 g voita
- ¾ dl sokeria
- 1 kpl munaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl kuohukermaa
- Voiteluun
- 1 kpl munaa
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää munat, sokeri ja mausteet sekä puolet jauhoista. Vatkaa seosta
- hetki, niin saat paremman sitkon taikinaan.
- Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin kimmoisaksi. Lisää
- taikinaan lopuksi huoneenlämpöinen voi.
- Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa
- käsistä ja kulhon reunoista.
- Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan
- paikkaan nousemaan noin 20 minuutiksi.
- Valmista taikinan kohotessa tähtitaikina. Vatkaa rasva ja sokeri
- kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet
- keskenään ja yhdistä ne nesteen kanssa taikinaan. Anna taikinan
- jähmettyä kylmässä.
- Leivo pellille pikkupullia valmiiksi kohoamaan.
- Kauli tähtitaikina levyksi. Ota siitä tähtimuotilla pikkuleipiä.
- Voitele kohonneet pullat munalla ja nosta pullan pinnalle tähti,
- painele kevyesti tähtien kärjet pullaan kiinni.
- Paista perinteisiä tähtipullia 225 asteessa 8-12 minuuttia.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
