Mainokset

Pulla Viinerit resepti

Mainokset

Pulla Viinerit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Viinerit
  4. 20 kpl
  5. Taikina
  6. 50 g hiivaa
  7. 2½ dl vettä
  8. 3 kpl munaa
  9. ½ dl sokeria
  10. ½ tl suolaa
  11. 1 rkl kardemummaa (jauhettua)
  12. 10½ dl vehnäjauhoja
  13. 25 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  14. Kaulinta
  15. 500 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  16. Voiteluun
  17. 1 kpl munaa
  18. Täyte
  19. 87 g vaniljakastikeaineksia (esim. Ekströms)
  20. 3 dl rasvatonta maitoa
  21. 300 g vadelmahilloa (paistonkestävä)
  22. Liuota hiiva kylmään veteen. Sekoita nesteeseen munat, sokeri, suola ja
  23. kardemumma.
  24. Lisää jauhot ja viimeiseksi huoneenlämpöinen margariini. Sekoita
  25. taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa.
  26. Muotoile taikinasta jauhotetulle leivinalustalle neliö (30 x 30 cm).
  27. Avaa jääkaappikylmän margariinipaketin päät ja painele margariini
  28. kämmenillä litteäksi (15 x 20 cm). Aseta rasva vinosti keskelle
  29. taikinaneliötä. Nosta taikinan kulmat rasvan päälle kirjekuorimaisesti.
  30. Painele taikinaa kevyesti ohuemmaksi.
  31. Kauli taikinalevyä edestakaisin liikkein, älä paina lujaa, jotta
  32. kerrokset eivät mene rikki. Kun taikina on tasaisen ohut suorakaide (35
  33. x 50 cm), taita se kolmeen osaan. Jauhota alusta, mutta harjaa
  34. taikinalta ylimääräinen jauho pois, kun taitat taikinan.
  35. Aloita kauliminen uudelleen ja jatka, kunnes levy on taas aiemman
  36. suuruinen ja taita se jälleen kolmeen osaan. Kääri taikina kelmuun ja
  37. pane pakastimeen 20 minuutiksi.
  38. Kauli viilennyt levy vielä kerran ja taita kolmeen osaan. Peitä taikina
  39. kelmulla ja pane se jääkaappiin 30 minuutiksi.
  40. Valmista vaniljakiisseli kahdesta ainespussista, mutta mittaa maitoa
  41. vain 3 dl. Tee kiisseli muuten pakkauksen ohjeen mukaan.
  42. Kauli viilennyt taikina jauhotetulla alustalla ohuehkoksi
  43. suorakaiteeksi. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi neliöiksi (esim. 9 x
  44. 9 cm). Pursota vaniljakiisseli neliöiden keskelle ja levitä sitä hiukan
  45. lusikalla. Nosta taikinakulmat keskelle, mutta ei kiisselin päälle, ja
  46. paina ne sormenpäällä kiinni. Levitä päälle muovi tai kevyesti kelmua.
  47. Anna kohota.
  48. Voitele viinerit huolimattomasti munalla ja paina sormella kuoppa
  49. viinerien keskelle. Lusikoi halutessasi keskelle paistonkestävää
  50. vadelmahilloa. Paista viinereitä 225 asteisessa uunissa 1015
  51. minuuttia.
  52. Koristele viinerit tomusokerilla tai sokerivesikuorrutuksella.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit