Mainokset

PullaDresdeniläinen stollen (Dresdener Stollen) resepti

Mainokset

PullaDresdeniläinen stollen (Dresdener Stollen) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Dresdeniläinen stollen
  4. 30 annosta
  5. 125 g korintteja
  6. 250 g rusinoita
  7. 225 g mantelirouhetta
  8. 4 rkl sitruunankuoriraastetta
  9. 75 g appelsiininkuoripaloja
  10. ½ dl rommia
  11. 7 dl vehnäjauhoja
  12. 50 g hiivaa
  13. 2½ dl kevytmaitoa
  14. 2 dl tomusokeria
  15. 300 g voita
  16. ¼ tl kardemummaa
  17. ¼ tl kanelia
  18. ¼ tl maustepippuria
  19. ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  20. Pinnalle
  21. 50 g voita
  22. 2½ dl tomusokeria
  23. Mittaa kulhoon korintit, rusinat, mantelit, sitrusten kuoret ja rommi.
  24. Peitä astia ja anna maustua seuraavaan päivään.
  25. Siivilöi jauhot suureen kulhoon ja paina jauhojen keskelle nyrkilläsi
  26. kuoppa. Murustele jauhokuoppaan hiiva ja 3 ruokalusikallista
  27. kädenlämpöistä maitoa. Sirottele päälle 1 dl tomusokeria. Peitä astia
  28. leivinliinalla ja anna seistä noin tunti.
  29. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä paloina, 1 dl tomusokeria ja loput
  30. maidosta kädenlämpöisenä sekä mausteet. Alusta käsin tasaiseksi.
  31. Taikina jää melko löysäksi.
  32. Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä paikassa.
  33. Lisää rommissa maustuneet ainekset taikinaan ja vaivaa vielä kerran.
  34. Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille kaksi pitkulaista
  35. stollenpullaa. Anna kohota peitettynä vielä 20 minuutta.
  36. Paista stolleneita noin 50 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
  37. Voitele vielä lämpimät stollenit sulatetulla voilla ja siivilöi päälle
  38. runsaasti tomusokeria.
  39. Tee Stollenit hyvissä ajoin ennen joulua. Ne säilyvät hyvin viikon tai
  40. kaksikin.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit