Mainokset

PullaRommimummot ( Rummikook) resepti

Mainokset

PullaRommimummot ( Rummikook) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 13 t
  3. Rommimummot Rummikook
  4. 10 kpl
  5. Taikina
  6. 1½ dl rasvatonta maitoa
  7. 25 g hiivaa
  8. 2 rkl sokeria
  9. 2 kpl munaa
  10. 125 g voita
  11. 4½ dl vehnäjauhoja
  12. Mummon hömpsy
  13. 2 dl vettä
  14. 2 dl sokeria
  15. 2 rkl rommia
  16. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sokeri, munat ja pehmeä
  17. voi. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita tasainen, löysähkö taikina.
  18. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksikertaiseksi.
  19. Voitele ja jauhota pienet kahvikupit tai leivosvuoat huolellisesti.
  20. kahvikupit ovat vetoisuudeltaan 1½ dl. Täytä kupit taikinalla
  21. vain puolilleen. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Anna mummojen kohota,
  22. kunnes taikina hipoo kuppien yläreunaa.
  23. Paista mummoja noin 15 minuuttia uunin alatasolla, kunnes ne ovat
  24. kauniisti ruskettuneita. Anna leivonnaisten jäähtyä vuoissaan ja keitä
  25. sillä välin mummon hömpsy.
  26. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta seos. Nosta kattila
  27. liedeltä, lisää rommi ja anna seoksen jäähtyä.
  28. Kumoa mummot varovasti vuoistaan keittiöpyyhkeen päälle. Kierrä
  29. tarvittaessa pientä veistä kupin reunoilla ja halutessasi huuhtaise ja
  30. kuivaa vuoat. Tasaa rommiliemi vuokien pohjalle ja nosta mummot
  31. varovasti takaisin vuokiinsa. Anna rommimummojen vetäytyä seuraavaan
  32. päivään viileässä. Siivilöi ennen tarjoilua rommimummojen pintaan
  33. tomusokeria.
  34. Mummopullien seuraksi sopii kuohkea vaniljavaahto.
  35. Älä käytä leivosvuokina kaikkein arvokkaimpia ja hauraimpia
  36. kahvikuppejasi rikkoutumisvaaran takia.

Kuva galleriasta

leikkeleet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit