Mainokset

Punajuuret Etikkapunajuuret resepti

Mainokset

Punajuuret Etikkapunajuuret resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 7 pv
  3. Etikkapunajuuret
  4. 1 annosta
  5. 2 kg punajuurta
  6. Mausteliemi
  7. 6 dl vettä
  8. 3 dl sokeria
  9. ½ rkl suolaa
  10. 1 tl valkopippuria (kokonaisia)
  11. 1 tl neilikkaa (kokonaisia)
  12. 25 g piparjuurta (lastuina)
  13. 3 dl väkiviinaetikkaa
  14. Pese punajuuret huolellisesti ja nosta ne suolalla maustettuun veteen
  15. kattilaan. Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsyminen kestää
  16. koosta riippuen puolesta tunnista tuntiin.
  17. Kaada kuuma vesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Anna juuresten
  18. jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin.
  19. Yhdistä mausteliemen aineet kattilassa etikkaa lukuun ottamatta. Anna
  20. kiehua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää etikka ja kiehauta.
  21. Kaada kuuma liemi punajuurien päälle tölkkeihin. Liemen tulee peittää
  22. punajuuret kokonaan.
  23. Sulje etikkapunajuuritölkit kuumina ja anna jäähtyä. Anna tekeytyä
  24. muutama päivä ennen maistelua. Etikkapunajuuret säilyvät viileässä
  25. useita kuukausia.
  26. Halutessasi voit siivilöidä neilikat ja pippurit liemestä pois ennen
  27. liemen kaatamista punajuurien päälle. Jätä kuitenkin juuresten väliin
  28. muutamia piparjuurilastuja makua antamaan.

Kuva galleriasta

kaali

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit