Mainokset

Rättänät Mustikkakukkoset resepti

Mainokset

Rättänät Mustikkakukkoset resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Mustikkakukkoset
  4. 6 annosta
  5. 500 g ruistaikinaa (pakaste)
  6. ¾ dl sokeria
  7. 1½ rkl perunajauhoja
  8. 10 dl mustikoita
  9. Voiteluun
  10. 1 rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  11. 1 kpl munaa
  12. Voitele kuusi uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia.
  13. Kauli sulanut ruistaikina noin ½ sentin paksuiseksi. Ota yksi
  14. annoskulhoista malliksi ja pane se ylösalaisin taikinan päälle. Leikkaa
  15. taikina kupin muotoisesti noin parin sentin saumanvaralla ja tee
  16. samalla tavalla vielä viisi kertaa.
  17. Kauli loppu taikina uudelleen ja ota kupilla taikinasta kuusi kupin
  18. suuaukon kokoista palaa.
  19. Painele suuremmat taikinapyörylät annosvuokiin. Sekoita sokeri ja
  20. perunajauhot mustikoiden joukkoon. Jaa seos tasan taikinasyvennyksiin.
  21. Painele pienemmät taikinapalat vuokiin kansiksi. Voitele kukot
  22. munalla ja pistele haarukalla pintaan muutama höyryaukko.
  23. Paista mustikkakukkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  24. Tarjoa mustikkakukkoset haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen
  25. kanssa.
  26. Tee tähteeksi jääneestä taikinasta kukkojen pintaan
  27. piparkakkumuoteilla koristeita. Liimaa palat kanteen munalla.
  28. Voit valmistaa uunivuokaan ohjeen mukaan myös yhden suuren
  29. mustikkakukon. Paistoaika on silloin 1 t.
  30. Jos et ehdi metsään mustikoita poimimaan, valmista mustikkakukko
  31. pakastemarjoista.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit