Mainokset

Raparperipiirakka Raparperi-marenkitorttu resepti

Mainokset

Raparperipiirakka Raparperi-marenkitorttu resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 25 min
  3. Raparperi-marenkitorttu
  4. 8 annosta
  5. Pohja
  6. 125 g voita
  7. 2½ dl vehnäjauhoja
  8. 2 rkl sokeria
  9. ½ tl leivinjauhetta
  10. ¼ tl suolaa
  11. 1 rkl vettä
  12. Täyte
  13. 300 g raparperia (5-6 dl raparperipaloja)
  14. 1 dl sokeria
  15. ½ dl vettä
  16. 4 kpl keltuaista
  17. 3 rkl maissitärkkelystä
  18. 30 g voita (2 rkl)
  19. 1 rkl sitruunamehua
  20. Päälle
  21. 4 kpl valkuaista
  22. 1½ dl sokeria
  23. Nypi voi ja kuivat aineet keskenään. Voit myös sekoittaa ne
  24. monitoimikoneessa leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä
  25. vesi ja sekoita tasaiseksi.
  26. Painele taikina piirasvuokaan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Älä
  27. voitele piirasvuokaa. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa
  28. vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Näin taikina ei valahda
  29. paistamisen aikana reunoilta.
  30. Kuori ja paloittele raparperit (Tarvitset 56 dl raparperipaloja).
  31. Keitä niitä sokerilla maustetussa vedessä 5 minuuttia ilman kantta.
  32. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
  33. Lisää täytteen loput ainekset kattilaan ja vatkaa kierrevatkaimella
  34. tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Jäähdytä.
  35. Pistele pohja haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi
  36. alimmalla tasolla 15 minuuttia.
  37. Levitä täyte pohjalle.
  38. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa
  39. kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä edelleen vatkaten.
  40. Jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on kiiltävää.
  41. Levitä vaahto huolimattomasti raparperitäytteen päälle. Jatka
  42. paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia, kunnes
  43. marenki on saanut hieman väriä.
  44. Helpotat työtä tekemällä tortun pohja ja täytteen edellisenä päivänä
  45. valmiiksi jääkaappiin.
  46. Myös marenkiin tarkoitetut valkuaiset säilyvät jääkaapissa erillisessä
  47. astiassa kelmulla peitettynä.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit