Mainokset

Rapeat lanttulastut resepti

Mainokset

Rapeat lanttulastut resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 2 t 30 min
  3. Sinihomejuustotahna
  4. 15 annosta
  5. 1 kg lanttua
  6. 3 rkl ruokaöljyä
  7. 1 tl suolaa
  8. 1 tl sokeria
  9. ¼ tl valkopippuria (jauhettua)
  10. ¼ tl neilikkaa
  11. ¼ tl kanelia
  12. Tee lanttulastut juhlia edeltävänä iltana tai jo muutamaa päivää
  13. aiemmin.
  14. Leikkaa lanttu lohkoiksi, kuori ne ja viipaloi ohuiksi, muutaman millin
  15. paksuisiksi lastuiksi. Lastut saavat olla kooltaan vähintään 5x5 sentin
  16. kokoisia, sillä ne kutistuvat kuivuessaan. Yritä saada lastuista
  17. mahdollisimman saman paksuisia, jotta ne paistuvat tasaisesti.
  18. Kaada lastut kulhoon ja lisää joukkoon öljy sekä mausteet. Sekoita
  19. huolellisesti.
  20. Järjestele lastut kahdelle pellille leivinpaperin päälle vieri viereen.
  21. Paahda lastuja 225-asteisessa uunissa ensin noin 10 minuuttia, jotta ne
  22. vähän ruskistuvat ja kypsyvät. Laske lämpö sitten 100 asteeseen ja jätä
  23. lastut uuniin puoleksi tunniksi. Siirrä lastut uuniritilälle ja laske
  24. lämpö 50 asteeseen. Anna lastujen rapeutua vielä muutaman tunnin.
  25. Tarkka paisto- ja kuivatusaika riippuu lastujen paksuudesta.
  26. Säilytä lastut kuivassa. Jos lastut menettävät rapeuttaan, voit
  27. lämmittää ne nopeasti tarjolle 125-asteisessa uunissa. Ole tarkkana,
  28. kuivat lastut palavat nopeasti.
  29. Nosta lastuille nokareet sinihomejuusto- tai fetatahnaa ja tarjoile
  30. alkupalana.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit