Mainokset

Rapukeitto Hummerikeitto resepti

Mainokset

Rapukeitto Hummerikeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Hummerikeitto sahramiaioli parmesaanitikut
  4. 2 annosta
  5. 400 g hummeria (pakaste)
  6. ½ rkl voita
  7. 5 dl vettä
  8. 1½ rkl kalafondia (tai hummerifondia)
  9. 1 kpl porkkanaa
  10. 1 dl lehtiselleriä
  11. ½ kpl sipulia
  12. ½ kpl purjoa
  13. 1 rkl voita
  14. ¼ tl paprikajauhetta
  15. 1 dl kuivaa valkoviiniä
  16. 1½ dl kuohukermaa
  17. 1 rkl tuoretta tilliä
  18. 1 rkl tuoretta kirveliä
  19. Ota hummeri sulamaan jääkaappiin vuorokausi ennen keiton valmistusta.
  20. Irrota sakset varovasti. Halkaise hummeri pituussuunnassa kahtia.
  21. Irrota ja paloittele liha.
  22. Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon hummerin kuoret. Kiehauta
  23. niitä muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi ja keitä 15 minuuttia.
  24. Siivilöi kuoret pois. Säästä liemi (lientä tarvitaan noin 3 dl).
  25. Huuhdo kasvikset. Kuori ja paloittele porkkana. Viipaloi sellerinvarsi.
  26. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Paista
  27. kasviksia kevyesti voissa kattilassa. Mausta paprikajauheella. Lisää
  28. hummeriliemi ja valkoviini. Keitä, kunnes kasvikset ovat sopivan
  29. kypsiä, 1015 minuuttia.
  30. Murskaa saksien kuoret ja irrota liha. Paloittele saksien ja pyrstön
  31. lihat.
  32. Lisää keittoon lopuksi kerma, hummerinliha ja hienonnetut tuoreet
  33. yrtit. Kuumenna hummerikeitto, mutta älä enää keitä.
  34. Tarkista hummerikeiton maku.
  35. Tarjoa hummerikeitto sahramiaiolin ja parmesaanitikkujen kanssa.

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit