Mainokset

Rapusalaatti Gratinoidut kuningasravut resepti

Mainokset

Rapusalaatti Gratinoidut kuningasravut resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Gratinoidut kuningasravut
  4. 6 annosta
  5. 18 kpl jättikatkaravunpyrstöjä (tai 18 kpl 10 cm:n pätkää
  6. kuningasravun jalkoja pakaste, kypsiä)
  7. 120 g voita
  8. 2 kpl valkosipulinkynttä
  9. ¼ tl valkopippuria
  10. 2 dl tuoretta kirveliä
  11. Lisäksi
  12. 300 g sokeriherneenpalkoja
  13. Kuningasrapu (king crab) voi kasvaa jopa yli 10-kiloiseksi, jolloin
  14. saksen pituus voi olla yli puoli metriä. Keitettyä, pakastettua
  15. tuotetta myyvät varmimmin kalaan ja äyriäisiin erikoistuneet
  16. liikkeet esim. kauppahalleissa (Arvo Kokkonen, E. Eriksson) sekä
  17. Stockmann Herkku.
  18. Nosta kuningasravut (pakaste, kypsiä) tai meriravunpyrstöt (scampit,
  19. pakaste, raaka) jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä päivänä.
  20. Sekoita huoneenlämpöisen voin sekaan hienonnettu valkosipuli ja
  21. valkopippuri.
  22. Pätki ravut. Leikkaa kuori halki molemmilta puolilta keittiösaksilla.
  23. Poista kuoren toinen puoli ja nosta palat uuninkestävään vuokaan
  24. lihapuoli ylöspäin.
  25. Levitä reilusti valkosipulivoita jokaisen halkaistun palan päälle.
  26. Gratinoi 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes voi on kunnolla sulanut.
  27. Koristele gratinoidut kuningasravut hienonnetulla kirvelillä. Tarjoile
  28. kuningasravut heti risoton ja höyrytettyjen sokeriherneiden kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit