Mainokset

Ravut Rapujen keitto-ohje resepti

Mainokset

Ravut Rapujen keitto-ohje resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 12 t
  3. Rapujen keitto-ohje
  4. 4 annosta
  5. 40 kpl rapua
  6. Lisäksi
  7. Liemi
  8. 5 l vettä
  9. 2 dl merisuolaa
  10. 5 sokeripalaa
  11. reilusti kruunutilliä varsineen
  12. Kuumenna vesi kiehuvaksi 10 litran kattilassa. Lisää suola, sokeri ja
  13. nipuksi sidotut tillit. Keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  14. Poista tilli.
  15. Huuhtele tai suihkuta ravut ennen keittämistä kädenlämpöisellä vedellä.
  16. Upota ravut kiehuvaan veteen ja tarkista, että kaikki ovat pinnan alla.
  17. Lisää uusi tillinippu. Keitä kookkaita rapuja noin 8 minuuttia,
  18. pienille riittää noin 6 minuuttia. Aika lasketaan siitä, kun vesi alkaa
  19. uudelleen kiehua.
  20. Jäähdytä ravut keitinliemessä. Poista tilli ja vaihda jälleen uuteen.
  21. Säilytä jäähtyneet ravut kylmässä. Jokiravut saavat uida kylmässä
  22. liemessään vuorokauden ajan, täpläravulle riittää 812 tunnin
  23. maustuminen.
  24. Jos keität enemmän rapuja, tarvitset uuden keitinliemen.
  25. Nosta ravut liemestään ja aseta kauniisti tarjolle noin 20 minuuttia
  26. ennen herkuttelua. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.
  27. Keittäessäsi rapuja, käytä suolaa 40 g vesilitraa kohti. Suolan määrä
  28. lasketaan aina vesilitrojen, ei rapujen määrän mukaan.
  29. (1 dl karkeaa merisuolaa painaa 100 g.)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit