Mainokset

Riisipiirakka Karjalanpiirakat resepti

Mainokset

Riisipiirakka Karjalanpiirakat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 30 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Karjalanpiirakat
  4. 25 kpl
  5. Ruistaikina
  6. 2 dl vettä
  7. 1 tl suolaa
  8. 4½ dl ruisjauhoja
  9. ½ dl vehnäjauhoja
  10. Puurotäyte
  11. 2 dl vettä
  12. 2 dl puuroriisiä
  13. 10 dl kevytmaitoa
  14. 1 tl suolaa
  15. 50 g voita
  16. 1 kpl munaa
  17. Voiteluun
  18. 2 dl vettä (kiehuvana)
  19. 50 g voita
  20. Aloita karjalanpiirakat puurotäytteen valmistuksesta. Kiehauta vesi.
  21. Sekoita joukkoon puuroriisi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin
  22. 5 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
  23. Kaada joukkoon maito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä
  24. kannen alla noin 40 minuuttia.
  25. Mausta suolalla ja voilla. Jäähdytä.
  26. Valmista kuoritaikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi
  27. massaksi.
  28. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Leivo taikinasta
  29. tanko, ja jaa se 25 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Painele ne
  30. litteiksi kakkaroiksi. Peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
  31. Ajele kuoret piirakkapulikalla, ruisjauhoilla runsaasti jauhotetulla
  32. pöydällä. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla.
  33. Tee kuorista ohuita, soikeita tai pyöreitä kuoria (Ø n. 15 cm). Pinoa
  34. ne, ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla.
  35. Harjaa ajelluista kuorista tarvittaessa ylimääräiset jauhot pois.
  36. Notkista jäähtynyt puurotäyte tarvittaessa maidolla ja lisää muna.
  37. Annostele taikinalevylle runsas lusikallinen täytettä. Levitä täyte
  38. lähes reunoille asti.
  39. Rypytä piirakan reunat etusormilla vetäen tai peukalolla ja
  40. etusormella. Nosta piirakat leivinpaperoidulle pellille vieri viereen.
  41. Paista karjalanpiirakoita 275-asteisessa uunissa 1215 minuuttia.
  42. Kasta karjalanpiirakat voi-vesiseokseen reikäkauhalla tai sivele seosta
  43. niiden pintaan.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit