Mainokset

Riistahyytelö Hirventurpasyltty eli hyytelö resepti

Mainokset

Riistahyytelö Hirventurpasyltty eli hyytelö resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 2 t
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Hirventurpasyltty ali hirventurpahyytelö
  4. 12 annosta
  5. 2 kg hirvenlihaa (2 turpaa)
  6. 2 rkl suolaa
  7. 1 rkl mustapippuria (kokonaisia)
  8. 1 rkl maustepippuria (kokonaisia)
  9. 4 kpl laakerinlehteä
  10. 2 kpl sipulia
  11. 2 kpl porkkanaa
  12. Hirventurpasyltty on perinneherkku, mutta uusi ja yllättävä
  13. makukokemus monelle kokeneellekin metsästäjälle. Valmistus ei ole
  14. vaikeaa, mutta turvan siivoamisessa on hiukan työtä ennen kuin lihaa
  15. pääsee keittämään. Lopputulos on kyllä vaivan arvoinen.
  16. Perinteisesti syltyn kanssa nautitaan pihlajanmarjasnapsia.
  17. Turpa on helpoin käsitellä, jos se on jäässä.
  18. Ota turpa pakkasesta ja leikkaa se kohmeisena 2 sentin viipaleiksi.
  19. Vuole viipaleista tukevalla puukolla tai veitsellä kaikki karvainen
  20. nahka pois. Karvattomat nahan osat irtoavat keittämisen jälkeen.
  21. Nosta turpaviipaleet isoon kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä sen
  22. verran, että palat peittyvät.
  23. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori kaikki muodostuva vaahto pois. Kun vaahtoa
  24. ei enää synny, lisää mausteet ja kuoritut, paloitellut kasvikset.
  25. Anna kiehua hiljaa poreillen 46 tuntia. Jos omistat painekattilan,
  26. niin pari tuntia riittää.
  27. Nosta turpapalat kattilasta ja anna jäähtyä hetki. Irrota lihat ja
  28. paloittele ne noin 1 sentin kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi toiseen
  29. kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää tarvittaessa suolaa ja
  30. pippuria.
  31. Nosta paloitellut lihat noin litran vetoiseen uunivuokaan. Kaada päälle
  32. kuuma liemi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  33. Peittele jäähtynyt vuoka foliolla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan
  34. päivään.
  35. Kumoa hirventurpasyltty tarjoilulautaselle ja leikkaa viipaleiksi.
  36. Tarjoa hirventurpahyytelöä joulupöydän alkupalapöydässä.
  37. Hirventurpasyltty sopii mainiosti myös muissa juhlatilanteissa
  38. tarjottavaksi.
  39. Hyytelön hyydyttää turvan nahassa ja sen alla oleva gelatiini, eli
  40. sama luonnon hyytelöimisaine, josta liivate tehdään.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit