Mainokset

Riistaliemi resepti

Mainokset

Riistaliemi resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 5 min
  2. Passiivinen 8 t 30 min
  3. Riistaliemi
  4. 6 annosta
  5. 4 kg metsälintua (metson-, teerin- tai riekon rankoja)
  6. 8 kpl laakerinlehteä
  7. 5 rkl tuoretta timjamia
  8. 2 rkl valkopippuria (kokonaisia)
  9. 2 rkl mustapippuria (kokonaisia)
  10. 1 rkl katajanmarjoja
  11. 500 g juuriselleriä
  12. 500 g palsternakkaa
  13. 800 g salottisipulia
  14. 2 dl konjakkia
  15. 1 rkl suolaa
  16. Paahda rankoja 160 asteessa noin 2 tuntia tai niin kauan, kunnes ne
  17. saavat kauniin tumman värin. Jäähdytä rangat.
  18. Laita rangat isoon kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä niin, että
  19. rangat peittyvät reilusti.
  20. Lisää mausteet ja yrtit. Keitä rankoja noin 5 tuntia miedolla lämmöllä.
  21. Paahda esikäsiteltyjä juureksia 160 asteessa noin tunnin ajan.
  22. Lisää juurespalat kattilaan ja keitä vielä tunti.
  23. Siivilöi liemi.
  24. Keitä lientä kasaan, niin että jäljelle jää noin puolet liemestä.
  25. Mausta liemi konjakilla ja suolalla.
  26. Tarjoa kuumaa lientä alkupalana kuksasta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit