Mainokset

Riistapata Ranskalainen kanipata resepti

Mainokset

Riistapata Ranskalainen kanipata resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Ranskalainen kanipata
  4. 6 annosta
  5. 250 g kuivattuja luumuja
  6. 100 g pekonia (savustettua tai amerikan)
  7. 1½ kg kania (2 satulaa ja 4 koipea)
  8. 50 g voita
  9. 20 kpl salottisipulia (pieniä, tai 3 isoa keltasipulia)
  10. 1 rkl sinappia (vahvaa)
  11. 1 rkl vehnäjauhoja
  12. 3 dl kuivaa valkoviiniä
  13. 2 rkl konjakkia (tai jaloviinaa)
  14. ½ dl tuoretta timjamia (silputtuna)
  15. 1 tl suolaa
  16. Pane luumut kiehautettuun veteen pehmenemään.
  17. Leikkaa pekoni kuutioksi. Paloittele kani pienemmiksi paloiksi. Sulata
  18. voi isossa padassa ja kumoa pekonit pataan paistumaan. Kun pekonit ovat
  19. saaneet väriä, nosta ne padasta ja ruskista kanipalat. Nosta lihat pois
  20. padasta ja lisää pataan seuraavaksi sipulit. Jos käytät pikkuisia
  21. salottisipuleita, pane ne pataan kokonaisina. Isot sipulit voit leikata
  22. renkaiksi.
  23. Sivele lihat sinapilla ja pane ne sekä pekonit takaisin pataan. Lisää
  24. joukkoon jauhot, viini, konjakki, valutetut luumut, timjami ja suola.
  25. Anna kypsyä hiljalleen noin puoli tuntia. Tarkista kanipadan maku ja
  26. mureus maistamalla.
  27. Tarjoa ranskalainen kanipata sinappisen perunasoseen kanssa.
  28. Samalla ohjeella voit valmistaa jänistä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit