Mainokset

RilletteAnkkarillette ( Rillettes de canard) resepti

Mainokset

RilletteAnkkarillette ( Rillettes de canard) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 3 t 30 min
  3. Ankkarillette
  4. 10 annosta
  5. 600 g ankankoipea
  6. 250 g siankylkeä (luutonta)
  7. 2 dl kuivaa valkoviiniä
  8. 3 kpl valkosipulinkynttä (viipaloituna)
  9. 1 rkl tuoretta rosmariinia
  10. 1½ tl suolaa
  11. 1½ tl viherpippuria (murskattuna)
  12. 1 tl sinapinsiemeniä (murskattuna)
  13. ½ tl mustapippuria
  14. Lisäksi
  15. 10 kpl maalaisleipäviipaletta
  16. Nosta ankankoivet ja siankylki sopivan kokoiseen uunivuokaan. Kaada
  17. päälle viini. Lisää valkosipulinkynnet ja rosmariini. Ripottele
  18. lihoille mausteet ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2½ tuntia.
  19. Siirrä lihat kulhoon jäähtymään. Säästä vuokaan kertynyt liemi.
  20. Poista ankannahka ja revi liha käsin suikaleiksi kulhoon.
  21. Poista sianlihanasta nahka ja kiinteä valkoinen rasva. Revi liha
  22. suikaleiksi. Sekoita lihat keskenään, lisää hieman (1/21 dl) lientä.
  23. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippureita.
  24. Painele lihaseos purkkiin tai vuokaan. Kaada pinnalle vuokaan
  25. erottunutta rasvaa. Koristele rosmariinilla ja muutamalla
  26. viherpippurilla.
  27. Jäähdytä ankkarillette kylmässä vähintään tunnin ajan. Tarjoa
  28. alkupalana huoneenlämpöisenä tuoreen tai paahdetun leivän päällä.
  29. Ankkarilleten makukaveriksi sopivat myös raikkaat hillot tai hyytelöt.
  30. Kokeile vaikkapa mustaherukkaa tai omenaa.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit