Risotto Kalkkuna-kurpitsarisotto resepti
Mainokset
Risotto Kalkkuna-kurpitsarisotto resepti
Aineosat
Ohjeet
- 30 min
- Kalkkuna-kurpitsarisotto
- 4 annosta
- 300 g kurpitsaa
- 8 kpl salottisipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 200 g kalkkunan rintafileetä (kylmäsavustettuna)
- 9 dl kanalientä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 50 g voita
- 100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
- 1 dl lehtipersiljaa (silputtuna)
- ¼ tl mustapippuria
- Keitä ja soseuta kurpitsa.
- Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Leikkaa liha sentin
- kuutioiksi. Kuumenna kanaliemi kattilassa.
- Kuumenna oliiviöljy laakeassa paistokasarissa ja lisää öljyyn
- sipulisilput. Kääntele aineksia, kunnes sipulit pehmenevät.
- Lisää kasariin riisi ja lihakuutiot. Kuumenna aineksia koko ajan
- käännellen, kunnes riisi alkaa muuttua läpinäkyväksi. Lisää viini. Kun
- viini on imeytynyt riisiin, lisää pari kauhallista kuumaa lientä.
- Sekoittele. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan aina, kun edellinen
- kauhallinen on imeytynyt riisiin. Lisää välillä kurpitsasose.
- Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta al dente, eli
- vielä napakkaa pureskeltaessa. Kaikkiaan nesteen lisäämiseen kuluu noin
- 15 minuuttia.
- Lisää voi, parmesaanijuusto sekä persilja ja kääntele. Mausta
- kalkkuna-kurpitsarisotto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
- Tarjoile kalkkuna-kurpitsarisotto heti.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
Kuva galleriasta
