Risotto Kurpitsarisotto resepti
Mainokset
Risotto Kurpitsarisotto resepti
Aineosat
Ohjeet
- 35 min
- Kurpitsarisotto
- 4 annosta
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 10 dl kasvislientä
- 600 g kurpitsaa (kuutioituna)
- 1 dl suppilovahveroita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 50 g voita
- 100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
- ½ tl mustapippuria
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna kasvisliemi
- kattilassa.
- Kuullota sipulisilppua laakeassa paistokasarissa öljyssä. Lisää
- kasariin kurpitsakuutiot ja suppilovahverot. Halutessasi voit pilkkoa
- sienet pienemmiksi. Kuumenna aineksia pannussa koko ajan sekoitellen
- muutaman minuutin ajan.
- Kumoa pannuun riisit ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua
- läpikuultavaksi. Kaada viini pannulle. Kun viini on imeytynyt riisiin,
- lisää pari desiä kuumaa kasvislientä. Sekoittele. Lisää lientä
- pikkuhiljaa kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin.
- Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta vielä napakkaa
- pureskeltaessa.
- Lisää lopuksi voi ja parmesaanijuusto. Mausta kurpitsarisotto
- mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoile kurpitsarisotto
- heti.
- Koristele risotto halutessasi parmesaanilastuilla ja basilikalla.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
Kuva galleriasta
