Mainokset

Ruisleipä Puolukkaiset ruispalaleivät resepti

Mainokset

Ruisleipä Puolukkaiset ruispalaleivät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t 50 min
  3. Puolukkaiset ruispalaleivat
  4. 16 kpl
  5. 25 g hiivaa
  6. 6 dl vettä
  7. 1 rkl siirappia
  8. ½ tl suolaa
  9. 650 g ruisleipäainesta (myllärin)
  10. 2 dl puolukoita
  11. Lisäksi
  12. Leivontaan ruisjauhoja tai ruisleipäainesta
  13. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Vatkaa
  14. joukkoon puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää
  15. sulatetut puolukat. Taikina saa olla pehmeää. Kohota liinalla
  16. peitettynä lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
  17. Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Kauli se jauhoja
  18. apuna käyttäen noin 20 X 30 cm:n kokoiseksi, 1,5 cm:n paksuiseksi
  19. levyksi. Ripottele pinnalle jauhoja. Jaa levy leikkuuveitsen tylpällä
  20. puolella 16 palaan.
  21. Nosta puolukkaiset ruispalat leivinpaperoidulle pellille. Kohota
  22. liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
  23. Pistele puolukkaiset ruispalaleivät haarukalla. Paista 250-asteisen
  24. uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  25. Maukkaiden ruisleipästen leipominen on helppoa, mutta varaa
  26. kohottamiseen riittävästi aikaa.

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit